reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Ostatnio w biedronce były parowary po 100zł ale stwierdziłam że pewnie zjemy ze 3 razy taki zdrowy obiad i moje chłopy będą nosem kręcic.Dlatego kupiłam grill elektryczny tez w biedronce,fajny, duży,szybko się nagżewa coś koło 110zł dałam.Myślałam że ta płyta będzie badziewna ale jak poszłam ostatnio popatrzec do media expert to te co były po 300-400zł podobną miały i powierzchnię mniejszą.Jedyny minus że nie ma rynienki do ściekania ale to na jeden obiad nie robi problemu,nie zamierzam grilowac na nim przez 3h karkówy dla połowy wsi:-p
A mam tą nakładkę do garnka na pare i mogę na niej cos robic małemu,dla niego wystarczy:tak:

reklama
Ja kupiłam właśnie ten parowar z biedronki, bo pomyślałm, że nie wiem czy będę go często używać więc po co mi taki droższy...a jak się zepsuje to wtedy kupię lepszy....Bardzo fajna sprawa, ja lubię takie jedzenie...nie muszę mieć kotleta, wolę np pierś kurczaka właśnie na parze czy nawet gotowaną...Bardzo smaczna jest marchewka (moim zdaniem słodsza niż ugotowana) no i ryby...przepyszne :tak: Ja nigdy nie potrafię dobrze zrobić ryby...a w tym zawsze jest świetna:-)

Kurcze to szkoda, że nie wiedziałam, bo chciałabym kupić. W sumie to zależy mi teraz na czasie, bo za 2 tygodnie chcę Małemu zacząć dawać jedzonko - więc teraz będe polować albo na parowar albo na garnek. A garnek też nie ma znaczenia jaki, czy lepiej jakieś firmy?

dziewczyny te puzzle piankowe to ja dla przykladu wrzucilam oczywiscie takich jest mnostwo i wybierzemy te ktore sa najlepsze ale i cenowo odpowiadaja naszej kieszeni.

a co myslicie np o takich maskotkach z lupka? oczywiscie kwestia prania kilkukrotnego uzasadniona ;)

Anmika a może jeszcze natrafisz w biedronce u siebie one niby były tak po świętach ale ostatnio jak byłam u siebie to jeszcze widziałam nie sprzedaną jakąś sztukę.
Ja mam taką wkładkę,taki koszyczek jakby to się wkłada do gara nad poziomem wody,kosztowało mnie to max 10zł,juz nie pamietam.I mi to na razie wystarczy

dziewczyny te puzzle piankowe to ja dla przykladu wrzucilam oczywiscie takich jest mnostwo i wybierzemy te ktore sa najlepsze ale i cenowo odpowiadaja naszej kieszeni.

a co myslicie np o takich maskotkach z lupka? oczywiscie kwestia prania kilkukrotnego uzasadniona ;)

słyszałam że są puzzle piankowe z atestem

my póki co zakupiliśmy cudny dywanik w eleclerc

Co do krzesełka to mam to PRAKTYCZNE KRZESEŁKO stolik do karmienia KIDSPLAY (2942613439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ( groszek) jak na razie jeste zadowolona. Krzesełko bardzo łatwe w montażu i wyglada na to że wygodne bo mały lubi w nim siedzieć jak na razie. Mi najbardziej zależało na tym by oparcie się obniżało- te ma 3 poziomy regulacji tak że ok. Fajnie chodzi i nie wydaje się jakieś tandetne. W sklepie widziałam identyczne tyle ze inna firma i cena 320 więc 100 różnicy. Fajny jest też blacik bo duży i podwójny. Zgrabne może szałowo nie jest więc jak ktoś ma mało miejsca no to bym się zastanowiła ale nam to nie przeszkadza. Cięzkie też nie jest a fajne jest to że kółka są i z przodu i z tyłu tak że łatwo nim manewrować. Co do materiału to łatwo zmywalny i wydaje mi się też przez to łatwy w utrzymaniu czystości. Któraś je chyba miała bo pisała na zakupowym że odkupiła od kogoś ale wadliwa właśnie byłą tacka ja to właśnie specjalnie sprawdziłam jak przyszło i szarpałam nawet mocno i się trzyma jak na razie.

FISHER PRICE Krzesełko do karmienia MODEL 2012 (2947541966) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wady / podnozek bez mozliwosci podniesienia
/ jak skladalam krzeselko to oparcie wydalo mi sie malo stabilne bo skrecone na dwoch srubach( nie wiem jak jest w innych modelach)

zalety/ bardzo ladne
/ rama stabilna
/ material latwy w czyszczeniu
/ 3 poziomy oparci
/ 4 poziomy wysokosci
/ tace dobrze sie nakladaja
/ lekkie

my mamy parowar z tefala cena cos ok 115 zl - jestem zadowolona (marchewka slodziutka)inne warzywka tez super sie robia:)

amnika termometr ok szybko mierzy temperature, mozliwosc pomiaru wody,mleka

Ostatnia edycja:
reklama
U nas właśnie podnóżek też nie ma regulacji..tyle ze jak na razie Arti ma nózki w foteliku więc pewnie jak podrośnie i bedzie już siedział prosto to nie będzie to jakoś przeszkadzać

Do góry