reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

no mój by się zmieścił ;-) ale chyba najważniejsze są koła i prowadzenie. Parasolki mają małe kółka i w tych tańszych sie poblokuja i nie będą jechać. To jest ważniejsze niż tacka czy pasy. Chyba się przez net nie da musisz do sklepu jakiegos pojechać i sprawdzić najlepiej z obciążeniem. Mamy nierówne chodniki, na plaży też jest różnie takie kółka muszą być dobre żeby się dobrze prowadziło. No chyba że chcesz kupic aby było.

reklama
Karolina potwierdzam ze Inglesina jest nie do zdarcia:-) nasza ma 5lat i jest tak eksploatowana ze mam wrazenie ze zaraz się rozleci:-) ale starczy jeszcze na parę lat:-) a tacke- pałąk od Inglesiny jak zdjęłam 5lat temu to tak leży schowana, kompletnie nie przydatna nam była...
teraz usypiam w niej Adasia a potem przekładam go do łóżka czasami juz w niej siedzi Bruno ale jak mam lecieć na koniec osiedla do przychodni to nawet Ale w nią wsadze i jechane!!
uważam ze to wóżek najlepszy!:-)

mierzyłam w Swięta dzieciaki czy mieszczą sie w swoje foteliki:-) majówka za pasem ale ok... Ala nadal ma maxi cosi do 18kg by wystawała głowa brakuje jej jeszcze 4cm:-) Bruno tez miesci się w kombinezonie w swoim maxi cosi do 13kg.. Angelinka zostaje w graco junior..

ale juz na letnie wakacje to konieczne będą przetasowania

dzag w takim razie rozglądnij się za używką dobrej firmy. Naprawdę nawet mocno uzywany wózek lepszej firmy będzie lepiej służył niż nowy byle jakiej. Popatrz na MacLareny, Jane, Inglesine, Mamas&Papas, cybex, zooper to te co mi przychodzą do głowy.

A ja sie skusilam na amerykanski hit :) Wózek spacerowy BRITAX B-AGILE CHILI PEPPER 2013 (3137635058) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. no i powiem ze nie zaluje ani zlotowki. Skladam i rozkladam jena reka a w drugiej trzymam Lile. waga calkowita wozka przy jego mozliwosciach czyli duzych kolach to tylko 8kg :) Lila pokochala ten wozek, pierwsza przejzadzka po domu i zasnela, chyba jej bardzo wygodnie bo w poprzednim wozku wydzierala sie w nieboglosy i zasypiala dopiero po ostrym telepaniu. Wozek pojechal z nami na wielkanoc do rodziny i wszyscy sie zachwycali jak lekko jezdzi :) Jestem w nim zakochana.

Ja znowu z innej beczki... Bo tak pomyślałam,że trzebaby w końcu zainwestować w buciki, zima chyba się nareszcie kończy,kombinezon trzeba zdjąć, a po za tym mały zaczyna chodzić ,więc przydałyby się. Możecie coś polecić na pierwsze buciki? A może już się zdecydowałyście i zakupiłyście buciki dla swoich maluchów?;)

Agnes ja właśnie kupiłam bo potrzebujemy stawać w ogródku i wspinac się po piaskownicy ;-)
Tak jak z maksem zaczynam od Befado rozmiar 18 i tak jak wtedy mamy jeszcze sporo luzu. Nie inwestuję póki co w buty za 150zł bo na miesiąc mi się nie opłaca. Pierwsze skórzane buty będą na jesień a wiosnę i lato przechodzimy w tekstylnych. Po kałużach i błocie jeszcze nie będziemy chodzić\

o taki kupiłam
Befado - Sklep internetowy
w poniedziałek powinny być i smigamy na plac zabaw

Nie kupuj Bartków ani w smyku na początek. raczej włoskie: ecco, promigi, naturino, szwajcarskie :richter
i polskie: kornecki, antylopa, gaspar, obex, emel, befado. Spróbuj znaleźć w swojej okolicy dobry sklep z polskimi butami. Najczęściej są male i niepozorne za to szyte ręcznie z porządnej skory w śieciówkach łatwo dostepnych masz szmelc z chin

aaa i super pierwsze buty to elefant z daichmana

Ostatnia edycja:
reklama
Starsza moja miała awersje do butów i jakimś cudem pozwoliła sobie ubrać dopiero buty clarksa mają taką linie first shoes, buciki mięciutkie idealne do nauki chodzenia tylko cena yyyyy młoda pochodziła w nich miesiąc.... i też się zastanawiam co teraz bo tyle kasy na miesiąc to rozrzutność. Kakakarolina słodkie te buciki, a jak podeszwa w tych butach?

Do góry