reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Asia fajny pomysł i jak uspokaja się teraz Twoja córka jak jej to czytasz? ja zrobiłam tak z muzyką, czesto słuchałam w ciąży kilku dzieciowych piosenek i u nas nie sprawdziło się to ,jak twierdzą naukowcy,że po urodzeniu dziecko jest spokojne po włączeniu tych kawałków,bo pamięta je z brzuszka... Teraz dopiero zaczyna reagować na te co mu śpiewam uśmiechem,na tamte nie zwraca uwagi:confused:

reklama
U nas też książeczkowo :-). Jest seria dla maluszków z takimi pięknymi obrazkami z modeliny, w różnych tematach. Tymuś od rodziców oczywiście "Góry" dostał :-D. Wciąga je wszystkie jak leci, najpierw bach rączką, potem niby strony przewraca, a potem do buzi :-). A jak miał może ze 4 miesiące to strasznie bawiła go Lokomotywa - bo mamusia się wczuwała w czytanie :-D. Teraz jakoś mu przeszlo... :dry:

Co do zabawek to dziewczynom mającym pierwsze dziecko polecam zakup mega paki
Zestawy zabawek - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kupiłam Maksowi jak byl troszkę starszy. Mnóstwo tego tam było. Część zamieszkało u babci żeby nie musieć wozić część w domu. Wszystko w super stanie. Wielka paka przyszła po miesiącu ok. Dlatego warto wcześniej o tym pomyslec. ja ze dwa miesiące polowałam żeby wszystko w zestawie mi się podobało i zeby ustrzelić cenę ok 200zł ale koszt takiej paczki to z 1500 tyś lekko. Potem już nic nie kupowałam. jak wyrósł daliśmy małemu koledze a teraz powoli do nas wraca ;-)

A i jeszcze jedną genialną zabawkę wam polecę
służy dzieciom od 6 miesięcy do chyba 6 lat
jedna z najbardziej kreatywnych jaka mielismy
to już było wszystkim, miskami, kamieniami, domami, piłkami, kręglami, wieżą, służy w wannie. Maks zna jeszcze więcej zastosowań bo właściwie non stop się którymś elementem bawi. Zawsze to dopasuje do swojej zabawy
Okrągłe kubeczki do układania :: Od 6 do 9 miesiąca :: Zabawki Fisher Price, Sklep z zabawkami fisher price, tanie zabawki fisher price a cena nie taka straszna a i niezniszczalne
i przyznam że znacznie lepsze od edukacyjnych drewnianych które namiętnie kupowałam za grubą kasę :(

http://www.mazakzabawki.pl/product-pol-88-Okragle-kubeczki-do-ukladania-FISHER-PRICE.html

Dziewczyny, czy któraś z Wam ma może monitor oddechu AngelCare model C401? My mamy i nie umiem zrobić tak żeby działała sama niania bez podłączonego monitora. Teraz monitor już nie potrzebny, a sama niania bardzo by się przydała, a jak tylko odłączę kabel od płytki to zaczyna nam wyć alarm. Może może ktoś pomóc....

reklama
Gorgusia, niestety nie pomogę, bo nie miałam tego urządzenia.

Ja z kolei mam pytanie o kojce. Olga, Ty kiedyś pisałaś, że masz taki kwadratowy - ja też chcę taki zamówić, tylko nie wiem, jaka jest różnica pomiędzy kwadratowym, który tą siateczkę ma taką wklęśniętą do środka, jak tu: KOJEC BERBER NEMO NOWOŚĆ 2012 + ŚLINIAK SZCZOTKA (2980288788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a pomiędzy takim, który tego wklęśnięcia nie ma? Chyba ten bez wklęśnięć lepszy,bo dziecko ma większą swobodę ruchu? Czy się mylę? Pomożecie i coś podpowiecie?

Do góry