reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Asia fajny pomysł i jak uspokaja się teraz Twoja córka jak jej to czytasz? ja zrobiłam tak z muzyką, czesto słuchałam w ciąży kilku dzieciowych piosenek i u nas nie sprawdziło się to ,jak twierdzą naukowcy,że po urodzeniu dziecko jest spokojne po włączeniu tych kawałków,bo pamięta je z brzuszka... Teraz dopiero zaczyna reagować na te co mu śpiewam uśmiechem,na tamte nie zwraca uwagi:confused:

reklama
U nas też książeczkowo :-). Jest seria dla maluszków z takimi pięknymi obrazkami z modeliny, w różnych tematach. Tymuś od rodziców oczywiście "Góry" dostał :-D. Wciąga je wszystkie jak leci, najpierw bach rączką, potem niby strony przewraca, a potem do buzi :-). A jak miał może ze 4 miesiące to strasznie bawiła go Lokomotywa - bo mamusia się wczuwała w czytanie :-D. Teraz jakoś mu przeszlo... :dry:

Co do zabawek to dziewczynom mającym pierwsze dziecko polecam zakup mega paki
Zestawy zabawek - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kupiłam Maksowi jak byl troszkę starszy. Mnóstwo tego tam było. Część zamieszkało u babci żeby nie musieć wozić część w domu. Wszystko w super stanie. Wielka paka przyszła po miesiącu ok. Dlatego warto wcześniej o tym pomyslec. ja ze dwa miesiące polowałam żeby wszystko w zestawie mi się podobało i zeby ustrzelić cenę ok 200zł ale koszt takiej paczki to z 1500 tyś lekko. Potem już nic nie kupowałam. jak wyrósł daliśmy małemu koledze a teraz powoli do nas wraca ;-)

A i jeszcze jedną genialną zabawkę wam polecę
służy dzieciom od 6 miesięcy do chyba 6 lat
jedna z najbardziej kreatywnych jaka mielismy
to już było wszystkim, miskami, kamieniami, domami, piłkami, kręglami, wieżą, służy w wannie. Maks zna jeszcze więcej zastosowań bo właściwie non stop się którymś elementem bawi. Zawsze to dopasuje do swojej zabawy
Okrągłe kubeczki do układania :: Od 6 do 9 miesiąca :: Zabawki Fisher Price, Sklep z zabawkami fisher price, tanie zabawki fisher price a cena nie taka straszna a i niezniszczalne
i przyznam że znacznie lepsze od edukacyjnych drewnianych które namiętnie kupowałam za grubą kasę :(

http://www.mazakzabawki.pl/product-pol-88-Okragle-kubeczki-do-ukladania-FISHER-PRICE.html

Dziewczyny, czy któraś z Wam ma może monitor oddechu AngelCare model C401? My mamy i nie umiem zrobić tak żeby działała sama niania bez podłączonego monitora. Teraz monitor już nie potrzebny, a sama niania bardzo by się przydała, a jak tylko odłączę kabel od płytki to zaczyna nam wyć alarm. Może może ktoś pomóc....

reklama
Gorgusia, niestety nie pomogę, bo nie miałam tego urządzenia.

Ja z kolei mam pytanie o kojce. Olga, Ty kiedyś pisałaś, że masz taki kwadratowy - ja też chcę taki zamówić, tylko nie wiem, jaka jest różnica pomiędzy kwadratowym, który tą siateczkę ma taką wklęśniętą do środka, jak tu: KOJEC BERBER NEMO NOWOŚĆ 2012 + ŚLINIAK SZCZOTKA (2980288788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a pomiędzy takim, który tego wklęśnięcia nie ma? Chyba ten bez wklęśnięć lepszy,bo dziecko ma większą swobodę ruchu? Czy się mylę? Pomożecie i coś podpowiecie?

Do góry