jukix ja biore koszule nocne , jak sama nazwa wskazuje na noc do spania w dzien bede w szpitalu smigac w legginsach albo lekkich dresikach. Ja jestem takim typem ktory nie cierpi 'lelochowac' w koszulach nocnych w ciagu dnia wiec u mnie to nie przejdzie ,nawet w szpitalu mam zamiar pobrac sobie wlasnie legginsy z topami do karmienia. Nie cierpie lezec w szpitalnym lozku znajac mnie to bedzie poslane,przykryte a ja bede polegiwac na wierzchu )
reklama
Agnes92
Fanka BB :)
Własnie, trzeba patrzec aby byl dobrze usztywniony i wlasnie nie zapadal sie Slodkiego masz Ewa Synka
MieMie
Dziewczyny, pomóżcie.Chcę już zakończyć temat łóżeczka. Skoro już je mam, podobnie jak ten ochraniacz, to chciałam podpytać, co jeszcze do tego łóżeczka jest potrzebne - materac to jasne. Na materac ochraniacz? Podkład jakiś i prześcieradło? Jak to jest u Was?
Ja dawałam na materac od razu prześcieradło. Kupiłam takie podkłady, które miały chronić przed przesikaniem, ale ich nie używałam. Miałam wrażenie, że przestanie to wszystko "oddychać" od spodu. A dziecko śpi w pieluszce, jakimś bodziaku - ciężko by było AŻ TAK się zesikać, żeby to aż do materaca przesiąkło. Franek spał na nim ponad rok, kupa na plecach była wiele razy, a materac czysty.
Więc u nas wyposażenie łóżeczka to:
* materac
* prześcieradło na gumkę
* ochraniacz na szczebelki (w zimie chronił przed przeciągami, ale tym razem raczej nie będę zakładać, bo i tak duszno i gorąco w mieszkaniu)
* pieluszka tetrowa pod głowę zawinięta pod boki materaca, żeby się nie zwijała (na ulewanie)
* rożek/śpiworek/kocyk/tetra do przykrycia - w zależności od wieku dziecka i temperatury
Więc u nas wyposażenie łóżeczka to:
* materac
* prześcieradło na gumkę
* ochraniacz na szczebelki (w zimie chronił przed przeciągami, ale tym razem raczej nie będę zakładać, bo i tak duszno i gorąco w mieszkaniu)
* pieluszka tetrowa pod głowę zawinięta pod boki materaca, żeby się nie zwijała (na ulewanie)
* rożek/śpiworek/kocyk/tetra do przykrycia - w zależności od wieku dziecka i temperatury
weronkazzz
tulęTolę
a co mozna wsadzic pod przescieradlo, zeby nie przecieklo? takie podklady do przewijania nadadza sie?
Są specjalne podkłady: CANPOL ceratka podkład pod prześcieradło 10/100 (2405208791) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale to naprawdę trudno przesikać...
Ale to naprawdę trudno przesikać...
ja mam tę ceratę canpolu - zwykła folia, strasznie się ślizga pod prześcieradłem i szeleści jak dziecko się kreci, kupiłam to Ochraniacz na materac pod prześcieradło 60x120 (2433623363) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. trochę lepsza cerata, nie szeleści i ma na bokach gumy, które da się zaczepić o boki materacyka, jak na razie dobrze się sprawdza w smyku widziałam takie super ochraniacze na materac, ale to koszt około 30zł, nam dopiero teraz zaczęła być ta cerata potrzebna, bo Laurka się rozbiera do naga i sira wcześniej tak jak Ewa pisała, to tylko ulewanie groziło materacykowi
reklama
kakakarolina
juditka ja ma złe przeczucia co do Twojego latania w legginsach po porodzie. Przed sama chodziłam w dresie bo też nie lubię w koszuli w dzień od razu czuję się chora ale po musi być wentylacja i stały wgląd więc mogą Cię po prostu położne pogonić. Powinno sie leżeć za przeproszeniem z wszystkim na wierzchu, nawet bez majtek a co dopiero w getrach.
MieMie u nas wyposażenie to prześcieradło, kocyk, łóżeczko i materac) ano i tetra nie wiem o co chodzi z tym przesikiwaniem ale moje dziecko pirluszek nie przesikiwało i materac był zawsze suchy. A dziewczyny piszą, że teraz używają. Teraz to też używam mam taki z Ikei ochraniacz ale w rozmiarze 90x200 bo Maks już śpi bez pieluchy i różnie to bywa.
MieMie u nas wyposażenie to prześcieradło, kocyk, łóżeczko i materac) ano i tetra nie wiem o co chodzi z tym przesikiwaniem ale moje dziecko pirluszek nie przesikiwało i materac był zawsze suchy. A dziewczyny piszą, że teraz używają. Teraz to też używam mam taki z Ikei ochraniacz ale w rozmiarze 90x200 bo Maks już śpi bez pieluchy i różnie to bywa.