reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

Ja wyjściowo miałam w planach mieć po kilka sztuk z danego rodzaju i rozmiaru i w razie czego dokupić. Koniec końców miałam wiecej( szał zakupów, prezenty) ale moja się urodziła raczej mniejsza i 56 starczyło na długo. Tak naprawdę wszystko zależy od dziecka. Jedno to kwestia tego jakie się duże urodzi ale to można powoli szacować gdzieś pod koniec ciąży, druga sprawa to na przykład ulewanie. Moja nie ulewala i na dobra sprawę nie musiałabym jej codziennie przebierać no chyba, że jakaś awaria z pieluszka. Dzieci mojej siostry ulewały bardzo i czasami konieczna była kilkukrotna zmiana ciuchów i całej reszty. No i wszystkie liczymy na upalne lato ale może być różnie.

Myśle, że będzie w sam raz oczywiście jeśli lato dopisze.
Jak lato nie dopisze to nie będzie problemu czym przykryć. Ja właśnie się zastanawiałam jak to będzie w gorące dni.[emoji4]

reklama
Z Kasia to nie pamiętam ile tego na początku miałam ale w przeważającej części pajace i body z krótkim rękawem. Kacper z października i tu najwięcej pajacy oraz body z długim rękawem oraz rajtuzki że względu na wtedy kiepskie ogrzewanie. Pamiętam jednak że miałam tego sporo A siostra mojego męża mi dowozila cały czas. Mówiłam że już nie trzeba A ona na to zobaczysz przy chłopcu trzeba więcej (sama ma 2) i faktycznie miała rację. Synuś często jakoś bokiem przesikiwal te rzeczy. Nie raz przebieralam go co zmianę pieluszki. Z córcia tego problemu nie było ale z kolei ona ulewala.

Jak lato nie dopisze to nie będzie problemu czym przykryć. Ja właśnie się zastanawiałam jak to będzie w gorące dni.[emoji4]
Moja z ostatniego lipca. Upały były wtedy ogromne więc kierowalam się zasadą że stopki i rączki mają być ciepłe. W rezultacie cały dzień była na podwórku w wózku w bodziaku z krótkim rękawem i skarpetkach:-) jak wydawało mi się że coś jest chłodniej to przykrywalam nóżki pielucha tetrowa. I chyba to było wystarczające bo potrafiła cały czas spać. Pobudka na jedzenie i znów spała. Ale wtedy naprawde bylo goraco. Wiem ze miejscami w domu na poddaszu mialam 32 -33 stopnie. Potem miałam problem od połowy października bo nauczona spać na polu nie chciała zasypiać w domu. Ubieralam ja ciepło i otwieralam okno żeby odgłosy z pola wpadaly :-)

Ostatnio w sklepie wypatrzylam takie łóżeczko z funkcją kołyski, wkłada się blokadę i jest zwykłym łóżeczkiem co myślicie? Może któraś z was takie miała?
Screenshot_20190207-100535.jpeg

Ostatnio w sklepie wypatrzylam takie łóżeczko z funkcją kołyski, wkłada się blokadę i jest zwykłym łóżeczkiem co myślicie? Może któraś z was takie miała? Zobacz załącznik 940652

Też chciałam kupić łóżeczko i komodę firmy Klupś ale zrezygnowałam i koniec końców zdecydowaliśmy się na Woodies Safe Dreams [emoji6] słyszałam, że meble Klupś są bardzo słabej jakości, opinie na internatach też mnie nie zachęciły. Jesli chodzi o kołysko-łóżeczko to blokady anty-kołyskowe wypadają jak dziecko się mocniej kręci.. ale sama nie używałam - opinia tylko ze słyszenia i internetów

Dziękuję za opinie. A wracając do laktatorów bo widziałam że pisalyscie różne firmy ale nie wiem czy przeoczyłem i nie pisalyscie nic o laktatorze elektrycznym canpol. Chciałam kupić używany i wymienić tylko gumowe części

Ostatnio w sklepie wypatrzylam takie łóżeczko z funkcją kołyski, wkłada się blokadę i jest zwykłym łóżeczkiem co myślicie? Może któraś z was takie miała? Zobacz załącznik 940652
Takiego nie, ale miałam łóżeczko firmy klups dla pierworodnego, prowadnice od szuflady puscily w dwa miesiące. Ogolnie słaba jakość, niektóre elementy gdzie były kołki zaczęły się wylamywac.

Dziękuję za opinie. A wracając do laktatorów bo widziałam że pisalyscie różne firmy ale nie wiem czy przeoczyłem i nie pisalyscie nic o laktatorze elektrycznym canpol. Chciałam kupić używany i wymienić tylko gumowe części
Upewnij się że jest to zamknięty system. W otwartym może być tak że dostaje się mleko i plesbieje a tego nie widać. Nie poleca się też kupowania używanych otwartych systemów właśnie z tego powodu.

Upewnij się że jest to zamknięty system. W otwartym może być tak że dostaje się mleko i plesbieje a tego nie widać. Nie poleca się też kupowania używanych otwartych systemów właśnie z tego powodu.
O matko skąd wy to wszystko wiecie [emoji44] przeczytałam na Ceneo że nie można dokupić gumowych części ale opinie ma w większości dobre. Nowy można kupić już za 175 zł więc pewnie jak już to kupię nowy

reklama
Moja z ostatniego lipca. Upały były wtedy ogromne więc kierowalam się zasadą że stopki i rączki mają być ciepłe. W rezultacie cały dzień była na podwórku w wózku w bodziaku z krótkim rękawem i skarpetkach:-) jak wydawało mi się że coś jest chłodniej to przykrywalam nóżki pielucha tetrowa. I chyba to było wystarczające bo potrafiła cały czas spać. Pobudka na jedzenie i znów spała. Ale wtedy naprawde bylo goraco. Wiem ze miejscami w domu na poddaszu mialam 32 -33 stopnie. Potem miałam problem od połowy października bo nauczona spać na polu nie chciała zasypiać w domu. Ubieralam ja ciepło i otwieralam okno żeby odgłosy z pola wpadaly :-)
Zapytam (nie złośliwie) - skoro były upały to skarpetki były konieczne? [emoji6]

Do góry