reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

Ja mam monitor oddechu do pieluszki i bardzo byłam z niego zadowolona . Na szczęście nigdy się nie przydał ale spałam dużo spokojniej . Jestem zadowolona z tego do pieluszki bo córka spała i dalej śpi z nami więc taki do łóżeczka pod materac w ogóle by się nie przydał
Myślałam nad nim ale boję się że będę i na spacery go brać i używasz 24/7. Taka lekka paranoja.

reklama
Ja z ciuszkow na pewno kupuje 56, przy synkach miałam nawet 50 ale byky takie akurat a w 56 jeszcze plywali, a było tak mniej więcej kazdy 54-56 cm. Nie mówiąc o kombinezobach zimowych, ktoś mi doradzil przy drugin żeby kupić kombinezon 62, zabrałam do szpitala na wyjście a to normalnie dwa razy takie jak dziecko [emoji1] zaraz zamówiłam przez neta żeby chociaż na pierwszy spacer był dobry, a dla 3 synka już kupiłam od razu 56[emoji16] także na pewno w ten rozmiar też obkupie dziecko [emoji4]

Foetil chyba kupimy taki - Avionaut pixel. Super lekki i z nowoczesną wkładką dla dziecka - nie leży w nim zgięte w kłębek tylko tak prosto bardziej.
avionaut-pixel-fotelik-0-13-kg-baza-u06-london-grey-83640-6978cac5.jpeg

Czy miałaś już fotelik z cybexa ? Ja byłam tak napalona na Z i-size ale jak go podniosłam w sklepie to strasznie ciężki jest w porównaniu do innych - i to bez dziecka w środku. Pani w sklepie nam odradza bo wszędzie jeździmy autem i mówi ze będzie mi samej ciężko podnieść jak dziecko będzie większe :/ ale mi się tak strasznie podobał od początku i nie wiem czy ryzykować :/
Kup sobie rollersy do niego

Rozważcie cybexy, bo one są potwornie wąskie, dzieci 9 miesięczne się nie mieszczą. Dużo moich znajomych miało i na gwałt zmieniali foteliki, bo nagle nie dało się dziecka włożyć.

Widzę, że fajne tematy się przewijają.. :) My rownież planujemy kupić monitor BabySense z nianią, łóżeczko mamy po córce, a fotelik i wózek nowe z Cybexa i koniecznie bazę do fotelika! Wcześniej nie miałam i strasznie ubolewałam. Fotelem do karmienia będzie słynny uszak z podnóżkiem z IKEA, a co do ciuszków to mam już całą szafkę i chyba po równo rozmiarów 56 i 62. Skorzystałam z wyprzedaży i wszystko kupiłam w Smyku, Newbie, Reserved i Zarze. :) Dodatkowo chcę kupić kosz mojżesza i kołyskę hybrydową (ale używaną) i leżaczek z Baby Bjorn (ma najzdrowszą pozycję leżenia).
Jeszcze chciałam zapytać mam chłopczyków, czy postanowiłyście postawić na jakieś konkretne kolory wyprawki czy mix kolorów? :) Pomału zaczynam kompletować listę i póki co myślę, że przeważać będzie kolor błękitny, musztardowy i beże.
My niedawno kupiliśmy ten fotel. Jest super. Chodził za mną już w poprzedniej ciąży ale dopiero teraz się zdecydowaliśmy. Mega wygodny [emoji813]
Też mam taką huśtawkę. Niestety córka nie chciała z niej wcale korzystać. Mam nadzieję że drugiemu dziecku się spodoba bo specjalnie ją trzymamy :)

Kup sobie rollersy do niego

Rozważcie cybexy, bo one są potwornie wąskie, dzieci 9 miesięczne się nie mieszczą. Dużo moich znajomych miało i na gwałt zmieniali foteliki, bo nagle nie dało się dziecka włożyć.
Moja córka jeździła w nim do 11msc, a urodziła się z wagą 4kg i miała 58cm. Od koleżanki synek jeździł ponad 12msc. I to nie było wciskanie dziecka ma siłę w fotelik.
Co do Rollersów - ja zawsze jak gdzieś szłam z fotelikiem to zakładałam go na ramę wózka i teraz też zamierzam tak robić.

Ja kupie trochę ciuszków 62 56 i zastanawiam się czy 50 nie kupić przynajmniej z 3 szt to pierwsze dziecko więc ciężko powiedzieć jak duże będzie ją jestem mała 157 ale mąż jest wysoki. Fajne te huśtawki czy one wszystkie mogą być używane od pierwszych dni po urodzeniu?

Betty ja nie miałam kontaktu z tym fotelikiem, znam go z opowieści. I wiem,że te dzieci raczej nie były duże, takie średniaki. Jeśli Wam pasował to super, ale pamiętam jak kuzynka mojego męża była wkurzona,że jej maluch tak szybko wyrósł;)

Avionauty są bardzo polecane. Ale kazdy model fotelika trzeba mierzyć do konkretnego auta i kanapy. Nie masz gdzieś niedaleko sklepu tyłem.pl albo osiemgwiazdek? Oni tam fajnie doradzają, uczą montażu, mierzą do samochodu itp

reklama
Cybexy są generalnie bezpieczne, jeśli komuś nie przeszkadza ewentualna szybka zmiana na wiekszy, to nie ma się co sugerować moja wypowiedzią
Maxi Cosi też są ok. Zobacz sobie jeszcze na stronie foteliki.info, posprawdzaj rankingi, poczytaj opinie

Do góry