reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

Tak, 5lat trwałości mają plastiki, starszych fotelików nie powinno się używać. I to nie tylko w tej grupie wagowej,ale w ogóle. Ja mam skorupkę po Wiktorze, więc całkiem nowa jeszcze i jej będę używać,ale już fotelika po Klaudii absolutnie żadnemu z chłopców nie dam (między nią a kolejnym dzieckiem jest właśnie 5lat)

reklama
Dobrze, że napisałyście o tym materacu z gryki... Poszukam piankowego.
Mam możliwość odkupienia fajnego łóżeczka, które może służyć jako dostawka do naszego, a później jako samodzielne ze szczebelkami i wózka po 1 chłopcu. Wszystko od dobrej koleżanki i wiem, że dbała o te rzeczy. Co sądzicie o takich rzeczach „po kimś”?
Fotelik z bazą kupujemy nowy, chociaż też
miałam propozycje odkupienia z pewnego źródła.
Nasze łóżeczko też z drugiej ręki a jak nowiutkie. Wózek chciałam nowy, bo jednak rama i kółka się zużywają, a nie wiadomo do końca jak ten wózek był przechowywany i wolałam nowy [emoji12] ciuszkow duzo używanych też kupiłam. Nowy materac a fotelik był od znajomych j ledwo co użyty więc też z pewnego źródła.

A planujecie zakup monitora oddechu? Może u którejś z bardziej doświadczonych mam się przydał (czego żadnej z nas oczywiście nie życzę)?

Ja nie. Przy żadnym dziecku nie używałam i mam nadzieję,że teraz też takiej potrzeby nie będzie

A planujecie zakup monitora oddechu? Może u którejś z bardziej doświadczonych mam się przydał (czego żadnej z nas oczywiście nie życzę)?
Ja kupiłam od koleżanki. Działa super a ja jestem przerwazliwiona i zawsze wiedziałam że chce taki monitor.

Nie raz słyszałam ze ktos na zawał zszedł, bo zła czulosc była ustawiona,albo dziecko się zsunęło z czujnika, albo jeszcze inne cuda-wianki. Pamietajcie,że do tego trzeba dobrac odpowiednia grubość materaca itp, każdy monitor ma jakies tam swoje wymagania techniczne.

Ja tam wolę zejść na zawał niż sobie potem pluc że coś się stało. Tutaj się wychodzi po porodzie i nawet 4h po a na GBS też nie robią badań a to nie od razu wychodzi czy dziecko się zaraziło. Wolę dmuchać na zimne

reklama
Mnie się wydaje że to jest dobre np dla wcześniaków którym się częściej może bezdech zdarzyć i generalnie powinny być bardziej obserwowane. Ale są tacy co wolą mieć spokojna głowę i na zaś kupić

Do góry