reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

akuku, na ebayu.
wymierzam sie u bra fitterki w bravissimo i kupuje online- olbrzymai roznica cenowa-tylko trzeba polowac. nowe. nieuzywane, albo takie, z ktorych panie metki sciagnely i oka,valy sie neidobre.

ja stanikow do karmienia wogole nie kupuje, tylko balkonetki plytkie.
bo mam ks
ztalt piersi taki,ze po tych do karmienia rozwala mi sie piers na boki i pod pache, wiec kupuje half cupa (co jest nie lada wyzwaniem przy tym rozmiarze) albo balkonetke plytka i poprostu wyciagam cycka.
ja bard
zo zwracam uwage na moje piersi, niestety zle sie czuje,gdy mi sie rozlaza i rozciagaja. nic innego mi tak nie przeszkadza we mnie jak wlasnie rozciagajace sie piersi :-( mam uraz po mojej bylej tesciowej. wiec i w ciazy przy tym rozmirze spie w staniku (bez fiszbin). a rozmiar jest kosmiczny niestety. duzo bardziej w tej ciazy mi piersi urosly.
a nos
ze tylko miekkie staniki.
fis na maksa. ale c
zasami zle sie z tym czuje niestety.

reklama
Odnosnie lamp - ja bym nie dawala zarowek ani nie w pelni zakrytych kloszy od opraw, gdzie widac zarowki. Dorosli nie patrza w gore, ale maluch bedzie lezal przez pol roku glownie patrzac w sufit... Wiec raczej taki rodzaj klosza, ktory zakryje zrodlo swiatla, zeby maluch nie patrzyl w nie bezposrednio.
Ta czarna lampa faktycznie bedzie bardziej skoncentrowanym strumiemiem (mniejszym katem) swiecila, wiec nie doswietli ci calego pokoju, do nie potrzebowalabys jeszcze kilku innych punktow.
Zalacze wam zaraz zdjecia jakie my wybralismy, zeby maluchowi nie dawalo po oczach, i maja szerszy kat padania swiatla.

Blerka jak juz to pierwszy :-) ale to nie mój styl, więc moim zdanuem się nie sugeruj :-)

Jest i moja "makaszka"

Załączniki

• 1435256771628.jpg
    1435256771628.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 57
lunera, ale takich azrowek nie wiesza sie na srodku pokoju z zasady, o ile pokoj nie ma 50m2, bo one daja swiatlo 360st.. i o ile nie jest to knajpa (tu panuja inne zasady)
stad moja sugestia lampy stojacej podlogowej,
zeby pod wieczor wlaczac, gdy swiatlo agresywne nie jest potrzebne, a takie tez jest, bo nie ma nic bardziej wkurzajacego, gdy chociazby do sprzatania masz w pokoju polmrok, bo swiatlo jest kierowane, albo ma totalnie zamkniety klosz.
lo
zeczka dziecka nigdy nie powinno sie ustawiac pod lampa. u nas niefortunnie tak jest, bo przemieszczac lamp nie mozemy, ale w sypialni jest duzo swiatla dziennego, wiec wieczorem tylko lampka na komodzie bedzie wlaczona. sufitowe nie, a tym bardziej nei ledowe.

Tadam!!!!

cameleon.jpg

I jeszcze lampy (widok z salonu na kuchnie, ta po srodku bedzie nad blatem, ktorego jeszcze nie ma :-))

lampy.jpg

I cegla )biala) z betonem (szara) w salonie:

cegla i beton.jpg

A najlepsze na wyszlo w... przedpokoju:

efekt industrial.jpg

Załączniki

• cameleon.jpg
    cameleon.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 80
  • lampy.jpg
    lampy.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 73
  • cegla i beton.jpg
    cegla i beton.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 74
  • efekt industrial.jpg
    efekt industrial.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 67
Lunerka, pięknie!!!!!

Wózek mamy ten sam [emoji3][emoji3] stelaż Black edition, tylko ja ma cały czarny materiał póki co.

Lampa szklana? Super kształt!
Piękny wzór drewna w kuchni, beton!! [emoji7][emoji7][emoji7]
Kape mamy taka sama [emoji16][emoji16]

Super!

Anney a jakas markę polecisz ? Bo wlasnie miałam pytać i wypadło mi z głowy.. A będę szukać czegoś do karmienia tylko zastanawiam sie czy nie poczekać jeszcze bo mimo ze cyce juz jak donice to nie wiem czy jeszcE urosną czy jak???
Ja tez mną eBayu kupuje i głownie z UK juz od dłuższego czasu, bo na pełne piersi to tylko tak znajduje cos dobrego i w miarę nie drogo mimo ze nieużywane :) i tez złe sie czuje jak mi latają i sie rozłożą zwłaszcza teraz jak urosły Eh.. Jakby in brakowało wcześniej :D

Lunera pięknie :)

reklama
bunia no wlasnie ;)
ale poczekalabym. kazej inaczej piersi sie napelniaja.
moze tez byoby dla ciebie rozwiazaniem kupic sobie, labo moze masz miekka balkonetke, dopoki nie kupisz typowego do karmienia juz po urodzeniu?

a polecic marke do karmienia czy balkonetek?

zalezy od ksztaltu piersi. mi np. pieknei sie ukladaja w panache serii cleo, maja dosc plytkie fiszbiny jak na taka miske i nie tna mi piersi na pol, mimo przeszyc.
uwielbiam, albsolutnie uwielbiam polska ewe bien, ma pr
zepiekne staniki cieniusienkie, na cienkich ramaiczkach, dwie haftki, trzymaja cudnie, ale rzadko przez net uda mi sie kupic.
freya natomiast ma dla mnie piekne w
zory, ale wpijaja mi sie fiszbiny pod pachami :( w wiekszosci modeli.
tr
zeba mierzyc.
mam kilka us
ztywnianych z panache masquerade, ale bandoeau (nie wiem jak sie pisze, oops ;) ) sa cudowne, pieknie wykonczone, ale pancerne.
zalezy kto co lubi i do czego.
jakbym miala robic ranking, to polska ewa bien nr1, potem masquerade nielic
zne miekkie ich staniki na rowni z cleo panache i wtedy angielski tesco :-)
i wszystko w miekkusach :)

ale to tylko moje doswiadcxenie.
ja sie znam na piersiach jak swinia na gwiazdach ;) wlasny research i eksperymenty na wlasnych cyckach ;) plus badania piersi ;)
mysle,
ze dziewczyny podpowiedza wiecej.

Do góry