reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Nam położna mówiła, że przez pierwszy miesiąc najlepiej myć ręką bo skóra niemowlaka jest bardzo delikatna i żeby nie szorować i dopiero potem kupić myjkę ale często ją prać. I posłucham położnej i narazie nic nie kupuje na pępka, tylko dopiero jak coś bedzie nie tak to się po nią zadzwoni i powie co robić, na początku będę dokładnie go osuszać.
I radziła też by co jakiś czas zakładać pieluche tetrową by wietrzyć pupkę bo łatwiej wtedy uniknąć odparzenia.

Zobaczymy, porestujemy. W końcu najlepiej uczyć się na własnych błędach ;)

reklama
Ja też będę myła ręką, później ewentualnie pieluszką, ale na myjkę to musi dużo czasu upłynąć jak przyjdzie pora. Taki maluszek się nie ubrudzi aż tak bardzo, żeby była potrzeba szorowania go gąbką czy myjką.

Dziewczyny, a zwlaszcza Anney bos jest specjalistka...

mam problem z oswietleniem w pokoju Leonidasa... pokoj jest bialo-czarno-szary, okna od strony poludniowej, duze okna... Szukam i szukam jakiegos ladnego, ale i pasujacego do stylu, oswietlenia. Pokoik jest w stylu skandynawskim z elementami industrialnymi - a przynajmniej taki ma byc - duzo rzeczy jeszczcze do nas jedzie :p
No i waham sie miedzy:

lampa 1.jpg i lampa 2.jpg tylko jeszcze nie wiem jaki kolor kabli i ile zarowek.

Help!

Załączniki

• lampa 1.jpg
    lampa 1.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 56
  • lampa 2.jpg
    lampa 2.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 77
blerku, a jakie masz kolory w pokoju? podloga, sciany, meble?
i jaki chces
z miec efekt: zarowki daza ci swiatlo 360st. lampa zawsze mniej, pardziej punktowo.
teoretyc
znie, przydadza ci sie bardviej zarowki, bo rano zima dadza ci odpowiednia ilosc swiatla (bardziej agresywnego)
zawsze mozesz dokoptowac lampe stojaca, co by dawala rozproszone przytulne cieple swiatlo i ta wlaczac, gdy nie potrzeba ci mocnego doswietlenia. (moj preferowany spsob doswietlania pomieszczen)

Blerka ta czarna lampa super ale jakos mi do pokoju dzieciecego nie pasuje.
Zarowki tez fajne i chyba bardziej beda pasowac do dzieciecego pokoju. Do tego jak mowi anney jakas stojaca lampa i fajna lapka nocna i napewno bedzie pieknie.

reklama
Anney moi dostawali wit k w zastrzyku.

Ja octaniseptu nie uzywalam i ostatnio gdzies czytalam ze ma wlasciwosci rakotworcze ? Tzn jakis skladnik.. nie wczytywalam sie bo nie uzywam.

Ja nigdy nic nie uzywalam i kazdemu znmoich dzieci odpadaly kikuty do tyg...

Anney a gdzie kupujesz tu staniki ??

A ja prasuje prawie wszystko.. kazde pranie zanim zaniose do szafki jest prasowane.. czasem omijam pidzamy i dresy jakies.. ale z reguly wszystko. Posciel jak schnie na dworze lub jesli nie jest pognieciona to nie prasuje..

Do góry