reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Dla mnie to tez logiczne. Zastanawia mnie geneza takiego podejścia (pomijam poziom nhs)

Jak ja miałam moich smrodów, nie miałam
Spirytusu i musiałam ta wodę z sola stosować. Pępki nie ropily sie, joziowi odpadł po kilku dniach a lulkowi po 3tyg!

reklama
Nie wiem anney, ale zapytaj położna na następnej wizycie powinna wiedzieć

Ja nic nie używałam do pępka, nawet nie moczylam wodą i odpadł w kilka dni

Usiulka mialam tez kupic ten octenisept ale dobrze ze w sumie nie wydalam kasy. Nasza polozna na szkole rodzenia mowila nam ze pepek u maluszka obmywamy tylko woda tzn tak samo jak oczka czy buzke. Ja za namowa kolezanki kupilam gaziki nasaczone spirytusem bo mowila ze tylko spirytus jej pomagal a ten octenisept wcale ale nic gaziki przydadza sie mi do obmycia miejsca przed klucia przed insulina.

Mi ostatnio na zajęciach w szkole rodzenia połóżna mówiła że tu w szpitalu i wogóle coraz częściej radzi się nic nie używać na pępka, że podczas kąpieli można normalnie go zamoczyć a potem dokładnie osuszyć i tak zostawić, dopiero jak się coś dzieje to wezwać położną i ona decyduje co robić.

Co do pępka to zawsze ze nie moczyć itd.. Ale wlasnie słyszę tez głosy od jakiegoś czasu ze mozna wlasnie jak Lidia piszesz moczyć tylko dokładnie osuszać..
Co do tego octeniseptu to sie zastanowię ale w razie w 50 wezmę bo nie jest drogi a jak noe teraz to moze kiedyś sie przyda..

reklama
(Tu przy porodzie podają wit k w zastrzyku -dziewczyny z Uk, czy coś popieprzylam?)
.

Chyba zależy od pielęgniarki, Jak urodził się Jocha pierwszą dawke dostał pod język zaraz po porodzie a kolejne 2 ja mu dałam w chyba 3 i 5 dobie (nie dam ręki uciąć) ale ze strzykawki pod język.
Natomiast koleżanka rodziła 2 miesiące po mnie w tym samym szpitalu i jej syn dostał zastrzyk....

Do góry