reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
Usiulka ja mam właśnie ten specyfik, koleżanki polecały, ale ja nie mam doświadczenia.

Kochane! Macie jakieś typy staników do karmienia? Kurcze w sklepie, w którym kupuję bieliznę są za prawie 200zł(zresztą jak wszystkie), a ja już nie mam prawie kasy przez te wszystkie wyprawkowe i remontowe wydatki...ale z drugiej strony przy moim dużym biuście ciężko znaleźć coś z tych tańszych, no i słyszałam, że jednak stanik do karmienia jest b.ważny - w sensie dobrze dobrany...

Ruda, w Uk sa i mogę ci ewentualnie kupić i wysłać. Jaki rozmiar nosisz?
I tak. Staniki sa cholernie ważne. Nie tylko wygoda ale tez nasze jako kobiet samopoczucie.

Love, a czy ty tez dostałaś jakiś zastrzyk po porodzie małego? Pamietam ze mi coś w udo wstrzyknęli, ale za cholerę nie wiem co. Zanim łożysko sie urodziło jesCze

usiulka dla mnie octenisept w ogóle jest dobry na wszystko, w szpitalu używamy non stop. Do pielęgnacji pępka oczywiście jak najbardziej będę używała.

W UK Maja theorie, ze preparaty na spirytusie osuszaja tylko na zewnątrz, robiąc skorupę, nie pozwalając ranie osuszyć sie w środku, tym samym doprowadzając do zakiszenia jej. Stad polecają stosowanie roztworu wody z sola (antyseptyczne działanie)

Cinamona, amawell, jak jest u was?

Wlasnie, jak amawell???

właśnie dużo osób błędnie myśli, że jest tylko na rany. W szpitalu najczęściej używa się go na odleżyny i przy zmianie opatrunku, więc może stąd ... Ja używam go jak np. zrobi mi się jakiś syfek na buzi, nawet na opuchnięte dziąsło i jak dla mnie nie ma nic lepszego. Myślę, że 50ml wystarczy, bo taka buteleczka jak spray jest bardzo wydajna.

reklama
Do góry