reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Widze, ze nie bardzo sie rozumiemy. Mi nie chodzi o koszty kupienia kosmetykow. Uwierz, ze naturalne, zdrowe kosmetyki sa drozsze od syfiastego oilatum. Kazda z nas kupi to co najlepsze nie patrzac na koszty. Ja patrze na sklad, nie na cene .

Po prostu dziecko ma duzo ciensza skore Niz my i nie ma po co ladowac w nia pegow, parabenow, konserwantow i innych syfow.

Na szczescie kazda matka ma swoj rozum i wie co dla jej dziecka bedzie najlepsze. A jak nie wie to doczyta u madrzejszych od siebie.

A ja moja corke wole narazic na "sredniowieczna" make ziemniaczana niz na "nowoczesna" chemie bo wierze, ze to zaprocentuje w przyszlosci.

reklama
Hej, ja tez uwazam, ze kazda z nas najlepiej wybierze wg wlasnego uznania i jestem ok z tym, ze nie wszystko co mi pasuje musi pasowac innym.
Traktuje ta wymiane info jako inspiracje i poszerzanie wiedzy jak mozna inaczej.

Z AZSowych tematow, to kiedys stosowalismy SVR topialyse, oliwke i plyn do mycia. Bardzo sobie chwalilam plyn, zwlaszcza, ze po pierwszym porodzie mnie samej wyszly jakies dziwne reakcje skorne typu wysypka, swedzenie I zaczerwienienia. To byla droga impreza, ale wydajna.

A pozniej pojawi sie temat ciemieniuszki, na nia najlepiej dzialala masc cholesterolowa, na zamowienie albo gotowa za pare zlotych.

Z lekow jak wyzej, cala reszte mozna kupic pozniej zaleznie od potrzeb.

Rozumiem ze do ciala a nie do kapieli?
Ja mam zblizeniowy, ale do ucha. Wczesniej mielismy taki co tez dobrze z czola zbieral, bo przy pierwszym maluchy balabym sie do ucha, teraz jestem bardziej pewnia jak to zrobic.
Jest taka zasada, ze trzeba uszko delikatnie do gory i tylu odciagnac, zeby dobrze zmierzyc. A doroslemu tylko do gory. Przynajmniej w moim termometrze.

No i teraz to czuje reka czy maja czy nie.

Ja z Jaskiem mialam zwykly elektroniczny termometr bo wtedy nie bylo mnie stac na zblizeniowy a 10 lat temu te termometry osiagaly zawrotne jak na moja kieszen sumy. Teraz zamowilam wlasnie zblizeniowy wiec Lunera dziekuje za wskazowki co do mierzenia temperatury :-)

Dziewczyny przepraszam ze dopiero teraz ale mam szalony czas teraz:) CottonBall lights kupiłam na stronie 9design bo znalazłam w necie jakiś kod na zniżkę 20%. W nocy świecą tak, jak lampka nocna czyli dam radę oporządzić małą przy nich( będą wisiały gdzieś przy łóżeczku)
Na zywo wyglądają jeszcze ładniej:)

U nas będzie johnsons baby, mają teraz fajne kosmetyki z serii First Touch. Synek nie byl uczulony, więc mam nadzieję ze i teraz będą ok.

reklama
Co sądzicie ładny wzór???
Ciągle nie mogę się na nic zdecydować

Załączniki

• 1429904209150.jpg
    1429904209150.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 49
  • 1429904219893.jpg
    1429904219893.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 42
  • 1429904230591.jpg
    1429904230591.jpg