reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Na początku jest ciężko ale teraz się nauczyłam przewidywać idealnie ile on urośnie do tego czasu i normalnie mam do tego niesamowite oko, zawsze trafiam idealnie :-).
No, własnie... Ty już masz wprawę w "przewidywaniu".

Nie uważam bynajmniej tego za śmieszne, tylkoja bardziej o tym śpiworku do wózka myślałam, niż o kombinezonie, czy kurtce na przyszły rok...:-D

reklama
cyniczna jak dziecię idzie w miarę po centylach to łatwo jest rozmiar dobierać, bo po prostu sprawdzasz jaki wzrost będzie na tym centylu za kilka miesięcy :-).
A z tym przewidywaniem dlatego ja nie kupię śpiworka zimowego przed urodzeniem małego bo nie mam pojęcia jak duży się urodzi a trudno sobie gdybać, pierwszy śpiworek według mnie trzeba przymierzyć.
Plus, że dla maluszka takiego zawsze można na wyrost, bo ono nie chodzi to mu się nogawki szargać nie będą ;-).

Ja prawdę mówiąc widziałam tylko łóżeczka 120x60 i 140x70 nie wiedziałam, że robią inne rozmiary, chyba na wymiar indywidualnie ???
My zarówno drewniane jak i turystyczne mamy po Krystianie 120x60 i mimo, że dziecko mam na 97 ostatnim centylu wzrostu (co oznacza, że tylko 3% populacji chłopców w tym wieku jest od niego wyższa) to prawie do 3 lat nam wystarczyło. Na 3 urodziny mu kupiliśmy drugie łóżko.

Przeszukałam allegro i nie ma takich rozmiarów:baffled:
Są 120x70
A może tam gdzie kupiłaś łóżeczko to można dokupić materacyk?

Dostałam to łózeczko od koleżanki, jest super. Dlatego szukam nowego materacyka. Całe łóżeczko to 160x80. Część 40 cm zajmuje komodo- przewijak. Który w późniejszym czasie można zestawić i będzie łóżeczko dla dziecka. A z nastawioną komodą potrzebny jest materacyk 120x80.

Dostałam to łózeczko od koleżanki, jest super. Dlatego szukam nowego materacyka. Całe łóżeczko to 160x80. Część 40 cm zajmuje komodo- przewijak. Który w późniejszym czasie można zestawić i będzie łóżeczko dla dziecka. A z nastawioną komodą potrzebny jest materacyk 120x80.

to może trzeba będze na zamówienie materacyk kupic -nie wiem czy ta wielkośc będzie droga Janpol - materace hotelowe, lateksowe, rehabilitacyjne, stelaże, dostawki - producent materacy my mamy ich materac poprzedni tez miałam ich i oba sobie super chwale

Przeszukałam allegro i nie ma takich rozmiarów:baffled:
Są 120x70
A może tam gdzie kupiłaś łóżeczko to można dokupić materacyk?

a mierzyłaś wewnątrz tego łóżeczka czy na zewnątrz?
bo wtedy szczebelki i grubość dechy by odeszła i pewnie ten 120x70 będzie dobry...

poza tym materacyk nigdy nie jest idealnie przylegający do łóżka chyba:baffled:

misia dostała dzisiaj kombinezonik na jesień:-D

na zdjęciu są wczorajsze skarpetki grzechotki:-D

Załączniki

• 200907022077.jpg
    200907022077.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 60
Aaaaaa.... Sylvia31!!!!!! 5 rano????!!!! :-D O tej porze to ja w krainie snów jeszcze! ;-)
noo nie mogłam spać od 4 , ale za to o 6:15 odpłynęłam i nadrobiłam :-)
widzę , że poruszyłyśmy temat -śpiworkowy zawrót głowy- może i za wcześnie, ale ja jakas taka zapobiegliwa chce być i już chciałabym wszyyystko mieć, ciąże mam na podtrzymaniu, w zasadzie trzecie podejście, pierwszy raz na takim zaawansowanym etapie, więc wiecie jak to jest, a jeszcze ten niepokój(bezpodstawny :baffled:), że może w sierpniu się już coś wydarzy.. i co wtedy, a w dodatku ze mnie taki człek , że wszytsko sama chce wybrać i kupić, nikomu nie ufam ;-)a w ogóle to tak niewiele czasu zostało do końca września :sorry2: no i jeszcze sobie tak wykombinowałam po cichu, że jak już wszystko kupię to nic złego stać się nie może :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sobie dziś w lumpku kupiłam przewiewne spódnice z gumką, sprawdziłam jak sobie je założę pod biust to są idealne i jakie przewiewne :-).
A teraz zawiązałam sobie pareo u góry i mam sukienkę ciążową :-).
haha ja zrobiłam to samo, fajne kiecki za grosze upolowałam jedną różową w etniczne wzory, a drugą z georga białą z kolorową wstawką, pierwsza 7 zeta, druga-sukienka chyba ze 14, zaszalałam :cool2:

Do góry