reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

A ja na zimę będę chyba szukała czegoś w tym stylu, liczę, że bliżej zimy pojawi się więcej tego typu śpiworków i będą z kapturkami:
Zimowy SPIWOREK Grapi DELUXE membrana + POLAR100 (667493555) - Aukcje internetowe Allegro
Jagoda ja właśnie mam coś takiego:tak: tylko ja raczej zacznę używać w lutym, marcu bo nie chce gondolki do wózka a nosidełko będzie play i one są bardzo duże więc damy radę:tak: spacerówka mutsy rozkłada się na płasko więc szybko się przesiądziemy:tak:

reklama
Roksi zamierzasz wozić noworodka w nosidełku na dłuższe spacery, nie boisz się o plecki?

Teraz zastanawiam się, że zamiast takiego kombinezonu z nogawkami chyba lepiej będzie taki śpiworek kupić tylko z dziurkami na pasy, żeby w foteliku też dało się wozić ???

My taki mamy, ale jest o tyle niefortunny, ze nie ma rekawkow (nogaweczek tez nie, ale to nie problem). Jest to po prostu takie cos jak spiwor dla doroslych, ale z kapturem. Gdyby mial rekawki byloby OK, ale bez nich, gdy malej trzeba bylo raczki schowac i spiwor zapiac - szala z niewygody. KOmbinowala na wszystkie strony by raczki wyjac. Uzywalismy go wiec tylko do fotelika samochodowego - tyle co wyniesc ja z domu do samochodu sie dalo, a w samochodzie od razu trzeba bylo rozpiac i oswobodzic roczki. Ale musze powiedziec, ze do samochodu wlasnie to fajny pomysl, bo ze zwyklym kombinezonem jest tak, ze jak juz sie samochod ogrzeje to trzeba sie zatrzymac, dziecko wypiac, wyjac z kombinezonu, znowu zapiac i jechac dalej. A w takim spiworku - myk - rozpiete, odchylone na boki i juz.

My mieliśmy kombinezon z nogawkami ale rozsuwany z dwóch stron od szyi do końca nóg więc po prostu rozsuwaliśmy kombinezon w samochodzie.

Ale Krystian był dużo starszy teraz bym chciała coś bez nogawek żeby dziecię mogło w miarę swobodnie nóżkami ruszać ;-).

Ogólnie to dla nas pierwsza zima to była trochę trauma, bo Krystian zawsze wył jak go w kombinezon ubieraliśmy.

My mieliśmy kombinezon z nogawkami ale rozsuwany z dwóch stron od szyi do końca nóg więc po prostu rozsuwaliśmy kombinezon w samochodzie.

Ale Krystian był dużo starszy teraz bym chciała coś bez nogawek żeby dziecię mogło w miarę swobodnie nóżkami ruszać ;-).

Ogólnie to dla nas pierwsza zima to była trochę trauma, bo Krystian zawsze wył jak go w kombinezon ubieraliśmy.

JA tam nie znam takiego malego dziecka, ktore nie wyje gdy sie go ubiera. Szczegolnie w grube lachy. MAnia przestla histeryzowac dopiero jak zakumala, ze ubieranie oznacza spacer. Nie pamietam jak duza wtedy byla....ale spora :)

mamysiaa może masz rację :-). No u nas też chyba dopiero jak Krystian zrozumiał, że zaraz będzie na dworze to przestał się wydzierać jak go ubieraliśmy.

witajcie, ja długo szukałam spiwora-kombinezonu z łączonymi nóżkami, kuzynka-mama 3 dzieci doradziła, że taki najlepszy, zawsze żałowała, bo dostawała z nóżkami, :tak: nie było na necie, za to w 5 10 15 trafiłam na promocje, z 69,99 na 20 zł , ha piękny, cieplutki, milutki, z rączkami, nóżki łączone, super, wzięłam rozmiar 74, na długość rzeczywiście wielki, ale góra wcale taka obszerna nie jest, a te mniejsze, to strasznie mi się małe wydawały, wiem troche przesadziłam może z tym rozmiarem, ale co tam lużno dziecię może mieć , zwłaszcza na spacerach w gondoli, bo do fotelika to jednak chyba się nie nadaje.

witajcie, ja długo szukałam spiwora-kombinezonu z łączonymi nóżkami, kuzynka-mama 3 dzieci doradziła, że taki najlepszy, zawsze żałowała, bo dostawała z nóżkami, :tak: nie było na necie, za to w 5 10 15 trafiłam na promocje, z 69,99 na 20 zł , ha piękny, cieplutki, milutki, z rączkami, nóżki łączone, super, wzięłam rozmiar 74, na długość rzeczywiście wielki, ale góra wcale taka obszerna nie jest, a te mniejsze, to strasznie mi się małe wydawały, wiem troche przesadziłam może z tym rozmiarem, ale co tam lużno dziecię może mieć , zwłaszcza na spacerach w gondoli, bo do fotelika to jednak chyba się nie nadaje.
kupilam ten sam:-D:-D:-D:-D tylko nie bylo wiekszych niz 68 tez chcialam 74 ale juz u mnie w5 10 15 nie było:tak::tak::tak::tak:
fajna promocja, nie?:-D tez sie cieszyłam, i jeszcze w ten dzien zachabiłam 2x rajstopki po 3 zł przecenione z 17:tak: ale wiece nie bylo- i tak jedna pare mi wycignela z wielkiej siaty- ale juz tam same skarpetki były tylko oprocz tych 2 par rajstopek:tak::tak::tak:

reklama
Do góry