reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Nam kombinezon zimowy raczej się nie przyda, bo tu jako takiej zimy nie ma:-), rożka na razie nie mamy, ale siostra ma nam w Polsce kupić:-), kocyk mamy jeden, ale w planach jest drugi. Ubranka ma w większości na 56, kilka na 62 i na rozmiar 0- 3 miesiące, tak niby do 6kg, ale się okaże, jak maleństwo długo w tym pochodzi:-D, potem to już raczej na bieżąco będziemy coś kupować, z Polski znowu coś się przywiezie.

reklama
Wiecie, że ja kombinezonek zimowy to chyba wybiorę jak się urodzi i przymierzę do dziecka. Pamiętam jaki problem mieliśmy z Krystianem, bo te kombinezony to są różnej wielkości i np. jak przymierzaliśmy do nich Krystiana (miał 7 miesięcy) to niektóre 92 nie wchodziły a w końcu jak znaleźliśmy pierwszy co miał 10cm luzu w kroku (czytałam, że tyle jest potrzebne, żeby wystarczył na całą zimę to kombinezon był z metką 80. W ubraniach tego typu to bardzo zależy od firmy.
Ale wiecie, że nam wtedy między 7 a 11 miesiącem to te 10cm zapasu nie wystarczyło i okazało się, że w marcu wyrósł mi z kombinezonu a było jeszcze kilka dni zimnych i mieliśmy problem. A przecież w pierwszym półroczu dziecko rośnie jeszcze szybciej.
Teraz zastanawiam się, że zamiast takiego kombinezonu z nogawkami chyba lepiej będzie taki śpiworek kupić tylko z dziurkami na pasy, żeby w foteliku też dało się wozić ???

Ostatnia edycja:
ja też jeszcze nic nie zakupiłam może dlatego że dużo mam po córci:tak:
1 ja mam polarowy (córcia rodziła się w marcu) :tak: ale dziecku będzie za zimno w takim i uważam że powinien być taki gruby kombinezon a śpiwory to nie wiem ale ja mam taki typowy do gondoli gruby na polarze:tak:
2 ja kupie kombinezon rozmiar raczej 68 chyba że 62 będzie duże
3 ja miałam dwa ale uważam że powinny być 3 bo z praniem nie nadążałam
4 miałam 62 i to był dobry wybór bo córci miała 57cm i w 56 nie weszła (jedn prezent od znajomych)
5 zwykłe płatki lub gaziki
ja mam zamiar kupi kombinezon zimowu68 boje sie ze mała będzie duza po mężu
i jeden taki polarowy lub taki poprostu grubszy -nie typowo zimowy ale ciepły- gdyby pazdziernmik nie był az tak zimny ani tez na tyle ciepły
śpiworek z gróbszej bawełenki kupie na wypadek gdyby mi sie mała odkrywała
rożek kupie 1 gdybym go bardzo wykożystywała to potem dokupie drugi by móc prac swobodnie bez pośpiechu

ale ja nie mam doświadczenia

ja mam zamiar kupi kombinezon zimowu68 boje sie ze mała będzie duza po mężu
i jeden taki polarowy lub taki poprostu grubszy -nie typowo zimowy ale ciepły- gdyby pazdziernmik nie był az tak zimny ani tez na tyle ciepły
śpiworek z gróbszej bawełenki kupie na wypadek gdyby mi sie mała odkrywała
rożek kupie 1 gdybym go bardzo wykożystywała to potem dokupie drugi by móc prac swobodnie bez pośpiechu

ale ja nie mam doświadczenia
ja mam taki polarowy ale to sam polar czyli na cieplejszą zimę:tak:
rożki mam dwa ale chciałam jeszcze dokupić taki kocyk zapinany taki jakby rożek Becik Śpiworek Kocyk okrycie wielofunkcyjne 3w1 (672210123) - Aukcje internetowe Allegro

Wiecie, że ja kombinezonek zimowy to chyba wybiorę jak się urodzi i przymierzę do dziecka. Pamiętam jaki problem mieliśmy z Krystianem, bo te kombinezony to są różnej wielkości i np. jak przymierzaliśmy do nich Krystiana (miał 7 miesięcy) to niektóre 92 nie wchodziły a w końcu jak znaleźliśmy pierwszy co miał 10cm luzu w kroku (czytałam, że tyle jest potrzebne, żeby wystarczył na całą zimę to kombinezon był z metką 80. W ubraniach tego typu to bardzo zależy od firmy.
Ale wiecie, że nam wtedy między 7 a 11 miesiącem to te 10cm zapasu nie wystarczyło i okazało się, że w marcu wyrósł mi z kombinezonu a było jeszcze kilka dni zimnych i mieliśmy problem. A przecież w pierwszym półroczu dziecko rośnie jeszcze szybciej.
Teraz zastanawiam się, że zamiast takiego kombinezonu z nogawkami chyba lepiej będzie taki śpiworek kupić tylko z dziurkami na pasy, żeby w foteliku też dało się wozić ???

10 cm luzu to sie w jaki sposób liczy?od kroczka do kroczka w kombinezoniku?

Tak te 10cm to od kroczka do kroczka w kombinezonie (jak jest taki z nogawkami).

Po Krystianie mam kocyk Fetexy wg mnie mój ulubiony, my mamy chyba wszystkie rodzaje kocyków od cienkiego polarkowego, poprzez bawełniany, jeszcze po drodze takie nie pamiętam z czego aż do takiego grubego fetexy, więc na kocyki nie patrzę teraz nawet.

Na początek to mam śpiworek polarkowy, taki cieńszy, sprawdził się w kwietniu więc myślę, że na przełomie września/października też powinien się sprawdzić a na zimę trzeba będzie kupić bo po Krystianie sprzedałam (sporo miejsca zajmował a jakoś nie liczyłam, że trafię dokładnie w tę samą porę roku z drugim dzieciątkiem).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry