reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

dzisiejszy lumpkowy łup za dychę dla niuni:-D

a ja sobie sprawiłam w lumpku beżowe luźne spodenki (takie lniane) esprit'a:-)
idealnie pasują pod brzuszkiem:-)

Załączniki

• 200906302065.jpg
    200906302065.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 57
reklama
catedra- super kurteczka dobry zakup:)

cyniczna- ja jak narazie nie robie zakupów bo nie mam gdzie tego trzymać, ale mam już liste. zrobiłam też sobie liste dla odwiedzających bo potem rodzinka pyta się co by się przydało itp jak chcą maluszka odwiedzić przynajmniej tak jest u mnie... dam liste mojej mamie i ona bedzie wiedziała jakich informacji komu udzielić... unikniemy przynajmniej zbędnych rzeczy... dobrze jest tylko wybrać rzeczy tańsze i droższe żeby każdy mogł znaleść coś dla siebie... ja mam dużą rodzinkę i wiem jak potem to wygląda...

eedytka to liczę na informacje od Ciebie, bo nie wiem, czy w ogóle jest po co jechać. Interesuje mnie skompletowanie wyprawki (znaczy ubranek) od A do Z, bo naprawdę nic jeszcze nie mam... NIC...

Oglądam sobie kocyki na allegro. Postanowiłam zacząć kupować rzeczy dla Malucha od 14stego lipca...
na świebockim nie ma ubranek dla dzidzi bo jestem tam co tydzień ja też nie mam nic oprucz jednej butelki

juz się nie mogę doczekac po 10lipca czyli od poniedziałku-13lipca zaczynamy wielkie zakupy ale już w tym tyg na poważnie oglądamy łużeczka mamy dwie kandydatury na łuzeczko dla naszego maleństwa pierwsza to juz dziśaj tu pokazywana Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.dziecko-sklep.pl/admin/zdjecia/3b25d423fdb2198942d1b6f9aec0b1bb.jpg i to z tymi bujakami i kółkami które tu pokazują
a druga to http://dziecko.sklep.pl/koradekviiteak-p-370.html
do tego w lipcu kupujemy pościel komplet poszewek materac podkład pod materac moze drugi kocyk i parę ciuszków reszta w późniejszych miesiącach- musimy sobie to wszystko finansowo rozłozyc

Ostatnia edycja:
na świebockim nie ma ubranek dla dzidzi bo jestem tam co tydzień ja też nie mam nic oprucz jednej butelki
No, teraz to nie wiem, jak tam jest, ale rok temu cała wyprawkę skompletowałyśmy dla bratowej właśnie na Świebodzkim + tesco. Wyszło taniej sporo niż w sklepach. Cóz, uwielbiam Świebodzki, ale po tym to trzeba mieć i siły i umiejętności chodzić :-D:-D:-D Bratowa na ten przykład nic nie widziała, bo ją tłum męczył i rozpraszał, a ja byłam w swoim żywiole. Kupiłyśmy wtedy i mnóstwo ubranek dla dziecka, i dla niej koszule do porodu i do karmienia, i szlafrok. No i gdybym miała jechać, to z podobnym planem zakupów.:tak:Ale ja zawsze mijam "część kulturalną" i zaczynam poszukiwania 100m dalej hahahahahahha Tam z przodu to mi sie nigdy nie udało nic kupić jeszcze.

Ostatnia edycja:
mamusia88 ja nie wiem czy kółka się przydają ale teraz byłam u koleżanki i fajna jest ta opcja bujania. My drewniane mamy takie najzwyklejsze, a to turystyczne może mieć płozy lub nie. Ja akurat przy Krystianie nie wykorzystywałam, bo on zasypiał bez bujania ale koleżanki sobie chwalą.

A ja nie kupowałam kołyski i teraz też nie zamierzam, jakoś wydaje mi się, że nie jest to aż tak potrzebna.
A teraz planujemy wyjmowaną gondolę z opcją bujania, to może na początek nawet łóżeczka nie będziemy rozkładać, dopiero jak podrośnie. Zobaczymy.
Co do zakupów to ja na razie licytuję gondolkę do spacerówki, tylko dlatego, że sprzedający zszedł 150zł z ceny (obserwuję tę gondolkę od kilku tygodni na początku za mocno przyszaleli z ceną) a kolorystyka jest idealnie pod moją spacerówkę i jeszcze z Wawy :-).
Jak mnie nikt nie przelicytuje to będziemy mieli ładny komplet :-), jak przelicytuje będę szukać dalej :-).

No a ja ze swoim M zamówiliśmy wczoraj te łóżeczko co na wcześniejszej stronie jest + do tego materacyk i na dniach powinno przyjść :D a z czego najbardziej się ciesze że mój M sam sie zmobilizował do robienia powoli zakupów !! muszę wykorzystać to i zabrać go na jakieś większe troche :p

Nie wiem kiedy zacznę coś kupować, ale zrobiłam dzisiaj listę wszystkiego, w co muszę się zaopatrzyć - bardzo przydały się te Wasze wcześniejsze listy i rady, ale i tak mam jeszcze kilka pytań, niektóre może wydadzą się Wam głupie, ale ja mam problem z zakupami dla siebie, a co dopiero dla dziecka:-)

1. Na waszych listach pojawiały się: kombinezon polarowy i śpiworek polarowy - czy potrzebne jest jedno i drugie, czy tu można sobie wybrać albo kombinezon, albo śpiworek?
  2. Co trzeba kupić na spacery? Było coś o zimowym kombinezonie (jaki rozmiar?) i grubym śpiworku do wózka. Czy trzeba kupić jedno i drugie? Nie wiem, jak się ubiera dziecko na zimowe spacery:zawstydzona/y:
  3. Ile kupić rożków?
  4. Pierwsze ubranka to chyba rozmiar 56 i 62. Czy kupować po połowie z każdego rozmiaru?
  5. Czy do pielęgnacji pępka i przemywania oczu używa się zwykłych płatków kosmetycznych czy muszą być jakieś specjalne?
Wiem, że macie dzisiaj lenia, ale może którejś z Was będzie się chciało odpowiedzieć na moje pytania:-)

Już wiem, ze te gaziki do pępka muszą być jałowe :)

Petinko, ile mam tyle pomyslow :)
odpowiadajac na Twoje pytania:
ad. 1. W ogole nie wiem dlaczego musi byc spiwor polarowy lub kombinezon polarowy. Czy to na spacer czy do spania? POjecia nie mam. W ogole takich nie posiadalam. Do spania byly spiochy + kolderka, na spacer zima - kombinezonik zimowy :)
ad. 2. No wlasnie - kombinezon zimowy + cieply koc / kolderka do wozka
ad. 3. Zadnego rozka nie posiadalam, nie posiadam i posiadac nie zamierzam. Mala byla przykryta kocykiem lub w niego owinieta, ale bez przeasdy, bo moim zdaniem krepowanie ruchow dziecka za pomoca jakis "owijakow" oslabia jego mozliwosci poznawania swiata, a przede wszystkim walsnego cialka.
ad. 4. mniej wiecej po polowie :)
ad. 3. malej smarowalam pepek tym fioletowym (znow nie pamietam jak sie nazywa) i aby nie zabrudzic calej okolicy uzywalam zwyklych patyczkow kosmetycznych (takich do uszu).

Nie wiem czy Ci pomoglam, czy zamotalam :)

Nie wiem kiedy zacznę coś kupować, ale zrobiłam dzisiaj listę wszystkiego, w co muszę się zaopatrzyć - bardzo przydały się te Wasze wcześniejsze listy i rady, ale i tak mam jeszcze kilka pytań, niektóre może wydadzą się Wam głupie, ale ja mam problem z zakupami dla siebie, a co dopiero dla dziecka:-)

1. Na waszych listach pojawiały się: kombinezon polarowy i śpiworek polarowy - czy potrzebne jest jedno i drugie, czy tu można sobie wybrać albo kombinezon, albo śpiworek?
  2. Co trzeba kupić na spacery? Było coś o zimowym kombinezonie (jaki rozmiar?) i grubym śpiworku do wózka. Czy trzeba kupić jedno i drugie? Nie wiem, jak się ubiera dziecko na zimowe spacery:zawstydzona/y:
  3. Ile kupić rożków?
  4. Pierwsze ubranka to chyba rozmiar 56 i 62. Czy kupować po połowie z każdego rozmiaru?
  5. Czy do pielęgnacji pępka i przemywania oczu używa się zwykłych płatków kosmetycznych czy muszą być jakieś specjalne?
Wiem, że macie dzisiaj lenia, ale może którejś z Was będzie się chciało odpowiedzieć na moje pytania:-)

Już wiem, ze te gaziki do pępka muszą być jałowe :)

ja też jeszcze nic nie zakupiłam może dlatego że dużo mam po córci:tak:
1 ja mam polarowy (córcia rodziła się w marcu) :tak: ale dziecku będzie za zimno w takim i uważam że powinien być taki gruby kombinezon a śpiwory to nie wiem ale ja mam taki typowy do gondoli gruby na polarze:tak:
2 ja kupie kombinezon rozmiar raczej 68 chyba że 62 będzie duże
3 ja miałam dwa ale uważam że powinny być 3 bo z praniem nie nadążałam
4 miałam 62 i to był dobry wybór bo córci miała 57cm i w 56 nie weszła (jedn prezent od znajomych)
5 zwykłe płatki lub gaziki

reklama
Dzięki roksi23:-) Mam nadzieję, że ten kombinezon w rozmiarze 68 wystarczy na całą zimę. Chyba niebawem zabiorę się do robienia miejsca w szafie na tą wyprawkę, bo zaczynam dojrzewać do zakupów:-)
Petinka ja w pierwszej ciąży też szybko robiłam zakupy dla dziecka:tak: a teraz jakoś nie mogę się zebrać:no: w sumie to same pierdółki mam do kupienia :tak:poważniejszych to nosidelko i kołyska:tak:

Do góry