reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Kms dzięki, pewnie zajrzę tam przy okazji. A jak ceny w porównaniu z Babicami?
Ja też nie lubię jak mi sprzedawcy się za bardzo wchodzą w tyłek ;-).

Niestety żałuje ale nie porównywałam cen, jeżdziłam tak orientacyjnie pooglądać wózki. To było jakieś 1,5 - 2 miesiące temu i wtedy jeszcze wstrzymywałam się z zakupowym szaleństwema. Tak jakoś człowiek odkładał to bo myslał,że jeszcze tyle czasu ... no a teraz czasu niestety coraz mniej. :-(

reklama
To chyba najtańszy fotelik z bazą dostępny na rynku. Ja wolę mniej na ciuchy wydać i kupić używany wózek, ale bezpieczeństwo w samochodzie to podstawa.
Te super tanie foteliki z marketów to cienki plastik i sam steropian.

To chyba najtańszy fotelik z bazą dostępny na rynku. Ja wolę mniej na ciuchy wydać i kupić używany wózek, ale bezpieczeństwo w samochodzie to podstawa.
Te super tanie foteliki z marketów to cienki plastik i sam steropian.
nie no ta cena jest do przyjecia...tani nie jest ale chodzzi o bezpieczeństwo!
a powiedz czym się kierujesz przy wybieraniu fotelika...
my nie mamy swojego autka-(jeszcze) jezdzimy autkiem raz teściów raz moich rodziców.na razie nam nie ograniczają swoich samochodów i zawsze wioadomo kto prowadzi- każdy samochód swoich rodziców.
ale fotelik i tak kupimy bo w końcu jezdzimy autkami,tylko na co patrze przy wyborze,bo napewno chcemy nowy i wolimy cos dołżyc by mała była bezpieczna,ale fortuny nie mamy a ciuszki kupowac musimy bo to 1 dziecko!

Ja sprawdziłam testy na fotelik info, i prawdę mówiąc ten nasz ma 4, ale 5 mają foteliki z isofixem, a nasz samochód nie ma isofixa, więc wydatek bez sensu bo i tak nie skorzystamy z tego zabezpieczenia. Jeśli chodzi o foteliki to trochę lepszy w testach a w cenie a droższy ok. 200zł jest graco, a te z isofixem foteliki to kosztują ok 1200zł fotelik+baza, a sam fotelik jest mniej bezpieczny od tych tańszych więc średnio ma sens wydawanie 600zł na sam fotelik bez bazy.
Ale każdy robi jak uważa.

Przyznam, że my kierowaliśmy się też tym, że po Krystianie mamy spacerówkę peg perego w którą można wpiąć ten fotelik, więc teraz mamy jakby komplet.

A mi koleżanka dziś napisała, że elektryczny laktator Nuka jest rewelacyjny, cały zestaw wychodzi sporo taniej niż Avent czy medela. Szkoda, że nie można porównać kilku laktatorów i na własnej skórze przekonać się, który nam najbardziej pasuje ;-).

w domku mamy już wózek firmy Implast bolder SD:-) mój M codziennie jeździ nim po mieszkaniu i wprawia sie w rolę tatusia;-)

w domku mamy już wózek firmy Implast bolder SD:-) mój M codziennie jeździ nim po mieszkaniu i wprawia sie w rolę tatusia;-)

:-):-):-), w końcu on też będzie chodził pewnie z dzidziem na spacery, o ile czs mu na to pozwoli i będzie chciał... ale gdzieżby nie chciał, jak juz próby robi;-):-D. Mój M niestety tylko w weekendy będzie miał dla dzidzia więcej czasu, ale cóż musi pracować:-)

Mój m. na początku to uciekał od spacerów jak tylko mógł, teraz chodzi bardzo dużo ale to już się takie męskie wyprawy zaczęły - rower, rolki, hulajnoga. A ja w ciąży np. niebardzo mogę wyjść na taki zmotoryzowany spacer.

Jeśli chodzi o foteliki to ja polecam przestudiowanie tej strony:
fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci
na tej stronie można też znaleźć link do testów (tylko niestety nie wszystkie foteliki biorą udział w testach, szczególnie polskie to właściwie nie biorą, bo testy niemieckie) a ostatnio np. oglądałam program o najnowszym ramattim 9-18kg i kurcze oni naprawdę rewolucję zrobili i wygląda, że ten ich pomysł z krzyżowymi pasami jest naprawdę świetny. Więc hmm. polskie foteliki nie muszą być gorsze.

reklama
Do góry