reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Tak się zaczęłam przez Was śmiać, że zapomniałam co miałam napisać :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ale coś innego mi przyszło do głowy. Widziałam kilka miesięcy temu w smyku zaje...szczą rzecz, a mianowicie pudełeczko z gipsem (wyglądało to jak krem nivea w tym metalowym pudełku), gdzie się odciska nóżkę dziecka i taką pamiątkę można trzymać przez lata. Kosztowało to 25 zł. JA TO CHCĘ!!!!!!:-):-):-)
ja też:-)chę

Ostatnia edycja:
reklama
powinno być nie da rady:-D
mojej robiłam odcisk jak miała 4 miesiące i ze stópką nie było problemu a z rączką było ciężko bo cały czas chciała chwytać rączką glinkę:baffled:

na pewno gdzieś jeszcze poza allegro można je znaleźć, ale zdecydowanie lepiej pszczółko żebym już po sklepach zabawkowych żadnych nie biegała :-D:happy2::-D
raz że nie mam siły, ani czasu (głupia sesja w ten weekend) na takie maratony, a dwa że mogłoby się to skończyć wypatrzeniem jakiejś kolejnej, wcale nie niezbędnej (!), śliczności..

a to prawda mam podobnie. zobaczylam tą matę tiny love i teraz sobie ubzdurałam że jest ona mi niezbędna, no i jeszcze koniecznie musi mieć to kick&play i koniec kupię ją jak nic :)

no to wam jeszcze pokaże jaką ostatnio sukienkę w lumpku kupiłam. dałam niecałe 5 zł :)

tak wiem niemiłosiernie różowa, ze sztucznego materiału, niewygodna i pewnie serca nie będę mieć dziecku ja założyć ale co ja poradze ze mi się podobała :zawstydzona/y:

o jesiu jaka słodziuśka hehe
oj do sesji fotograficznej będziesz mogła jej zarzucić ;)
taka mała księżniczka będzie hihi

reklama
mnie najbardziej powalają sklepy z takimi zabawkami stylizowanymi na oldschoolowe, np: drewnianymi klockami, lalami i pluszakami szytymi wg reguł ugly dolls, pięknymi książeczkami, w których grafika odgrywa komplementarną do tekstu rolę itp cudnościami, które mają sentymentalny posmak własnego dzieciństwa a zarazem jakość ich wykonania dystansuje bardzo daleko peerelowskie pierwowzory..

Nie wiem czy rozumiecie o jakich artykułach i sklepach piszę, ale jak dla mnie jest to ostatnie odkrycie, że są takie fajne rzeczy i sklepy z taką atmosferą (np na ul. mokotowskiej, albo w arkadach pod mostem poniatowskim - to ostatnio odkryłam w wawie)

no ale na takie gażdżety jeszcze nie pora.. najpierw maluszek będzie potrzebował właściwie tylko tego aby było sucho, ciepło, pełny brzuszek no i aby mama była blisko :-) więc pilnuje się aby nie szaleć na wyrost z takimi cudami.. ale pokusa jest przeogromna :-D:happy2::-D

Do góry