reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Gratuluje wszystkich zdobyczy!!!
My tez ostatnie wyprawkowe zakupy robimy. Kupilismy chuste tula (mam nadzieje ze sie sprawdzi) i kombinezonik.
Zostaly:pudelko na chusteczki, organizer pieluchowy i ... wanienka (nie potrfie sie zdecydowac na rozmiar i firme :-()

Też myslę nad tym kocykiem, co Nef zaprezentowała wykorzystując nieuwage Gosi :-D tylko, chciałam zapytać, czy te koce są grube ??

Mi ten kocyk nie pasuje do fotelika, bo mamy 5-punktowe pasy... a szkoda.
Nasze szkraby pewnie w zimę jeszcze przejeżdżą w tych najmniejszych fotelikach, więc by na długo służył.
U nas Antek przesiadł się do większego gdy miał 7,5m, bo mu głowa wystawała z pierwszego ^^

Bishopka kocyk jest z microfibry, ciepły, puchaty - coś typu jak koce dla dorosłych lub szlafroki dla zmarzluchów.
Fajne jest to, że jest tego koca na tyle dużo, że możesz dziecko mniej lub bardziej zawinąć. Lalka jest zawinięta aż w 3 warstwy koca. Otwory na pasy sa obszyte taką pseudo skórką, zeby się nie strzepiły

Dzięki Nef, zamówię chyba też, bo dziś byłam w smyku z nadzieją, że coś takiego będzie, ale pani zrobiła wielkie oczy o czym ja mówię :-D

reklama
Mąż już namówiony na kocyk, jedyne co stwierdził to że poszukamy w sklepach stacjonarnych. Dlatego muszę w ten weekend objechać większe sklepy/hurtownie, aby w razie czego mieć jeszcze zapas czasu na kupno w necie.
I planuję go wykorzystać na wyjście ze szpitala :-) Nie mam grubego kombinezonu - w końcu termin mam na 19.04., więc nawet licząc 2 tyg w tył nie wpadło mi do głowy że mogłoby być zimno, choć patrząc obecnie przez okno nie jestem już tego taka pewna... W każdym bądź razie jak będzie chłodno to ubiorę na cebulkę plus owinę tym kocykiem i będzie ok :-)
I już mam wizję że będzie fajnie przydatny latem/jesienią, jak się wybierzemy na małą przejażdżkę i zamiast gondoli weźmiemy tylko fotelik i będzie można malucha tak fajnie otulić... :-)

Pochwalę się jeszcze tylko organizerem, który mi mój wspaniały M kupił ;-):
http://www.babymama.pl/pojemnik-bin-go-soft-skip-hop-paski-p986.html

wahałam się nad kilkoma, ale wygrał ten z uwagi na to, że jak już nie będzie potrzebny do akcesoriów pielęgnacyjnych, to posłuży jeszcze na lata u maluchów w pokoju, jako pudło na zabawki - już najchętniej zamówiłabym drugi aby potem ładnie razem stały na regale, ale muszę się powstrzymać, bo chcę jeszcze trochę rónych duperelków dla młodego dokupić ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry