reklama
elifit
Moderatorka
U nas lovela płyn i tyle
s.michalina
Fanka BB :)
Hmm nie wiedziałam że zżelazo tak brudzi. Wiecie co, ja sobie coraz bardziej uświadamiam, że nic nie wiem o pielęgnacji maleństwa. Nic nie wiem o szczepieniach, dodatkach typu żelazo itp. Mam nadzieję, że trafię do ddobrego pediatry. Niby u nas chwalą w przychodnia pediatrę, zobaczymy. A z takim maluchem trzeba iść do lekarza w jjakimś określonym terminie? Oczywiście przy założeniu, że nic złego się nie dzieje. Bo jakby coś się działo to logiczne.
haust
Michalina bez paniki :-) w przeciągu 2 tyg. od narodzin zgłaszasz dziecko do lekarz (albo on przychodzi do Was, albo trzeba iść do przychodni) i wtedy jest pierwsze badanie. Jakie witaminy podawać dowiesz się przy wypisie ze szpitala lub właśnie na tej pierwszej wizycie. Pierwsze szczepienie jest po 6 tygodniu
makota89
Michalina bez paniki :-) w przeciągu 2 tyg. od narodzin zgłaszasz dziecko do lekarz (albo on przychodzi do Was, albo trzeba iść do przychodni) i wtedy jest pierwsze badanie. Jakie witaminy podawać dowiesz się przy wypisie ze szpitala lub właśnie na tej pierwszej wizycie. Pierwsze szczepienie jest po 6 tygodniu
u nas przy wypisie dają całą rozpiskę odnośnie badań, szczepień itd na te pierwsze tygodnie
elifit
Moderatorka
Forum i prenumerata miesięcznika Dziecko - to wszystko mi pomogło poznać odpowiedzi na takie pytania
Tak idzie się na szczepienie ważenie i mierzenie. Najwcześniej chyba z tygodniowym dzieckiem
Tak idzie się na szczepienie ważenie i mierzenie. Najwcześniej chyba z tygodniowym dzieckiem
U
użytkownik 902
Gość
Marchewka to masakra do sprania, chociaż jabłuszko też potrafi piękne plamy zostawić. A przy mniejszym niemowlęciu - jeśli ulewa, to takie zważone mleko też potrafi narobić bałaganu - u nas wszystkie białe rzeczy po Klaudii nadają się do wyrzucenia - zostały paskudne żółte plamy nie do ruszenia..
Gosia i Bartek
a nam Bartol niektórymi kupkami załatwił ciuszki...
Michalina, u mnie też przy wypisie dostałam wszystkie informacje, co dawać, kiedy do lekarza.
Oprócz szczepień wok 6 tyg jest badanie stawów biodrowych.
nie wiem czy też macie teraz takie odczucie ,że pierwsze miesiące to ciągłe wizyty w przychodniach.Ortopeda, okulista (ropiejące oczka), rehabilitacja ,neurolog, dermatolog to teraz standard.
Pediatrzy z każdym drobiazgiem kierują do specjalistów. Może dobrze,ale dla początkujących rodziców to stres.
Myślę jednak,że ważnym elementem przygotować oprócz wyprawki jest ustalenie przychodni i znalezienie dobrego pediatry. To bardzo duużo dla młodej mamy, daje poczucie bezpieczeństwa.
Ja spędziłam dużo czasu na szukaniu opinii wśród znajomych i w necie zanim się zdecydowałam. I tak dopiero z 3 lekarza i awaryjnie 4 jestem zadowolona.
Ale ja z racji wykształcenia medycznego chyba wysoko stawiam poprzeczkę;-)
Oprócz szczepień wok 6 tyg jest badanie stawów biodrowych.
nie wiem czy też macie teraz takie odczucie ,że pierwsze miesiące to ciągłe wizyty w przychodniach.Ortopeda, okulista (ropiejące oczka), rehabilitacja ,neurolog, dermatolog to teraz standard.
Pediatrzy z każdym drobiazgiem kierują do specjalistów. Może dobrze,ale dla początkujących rodziców to stres.
Myślę jednak,że ważnym elementem przygotować oprócz wyprawki jest ustalenie przychodni i znalezienie dobrego pediatry. To bardzo duużo dla młodej mamy, daje poczucie bezpieczeństwa.
Ja spędziłam dużo czasu na szukaniu opinii wśród znajomych i w necie zanim się zdecydowałam. I tak dopiero z 3 lekarza i awaryjnie 4 jestem zadowolona.
Ale ja z racji wykształcenia medycznego chyba wysoko stawiam poprzeczkę;-)
Ostatnia edycja:
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Z tego co wymieniłaś to tylko ortopedę i pediatrę zaliczyłam w pierwszych tygodniach..
Podziel się: