reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wypłata chorobowego przez ZUS

Witam, po jakim czasie dostałyście pierwsze pieniądze z ZUS za okres chorobowego?
Mi pracodawca miał obowiązek wypłacić dwa pierwsze dni lutego i później przechodziłam już na zus. Tylko te dwa dni dostałam dopiero w marcu. Bodajże 10ego marca wysłała księgową wniosek Z-3. Więc nie dostałam jeszcze wypłaty za luty i połowa marca już.

Zastanawiam się czy przelewają raczej przy górnej granicy tych 30 dni czy mogę się spodziewać jednak wcześniej pieniążków. Będzie to też większa kwota bo zwolnienie za które muszą mi wypłacić jest od 4 lutego do 26 marca (dwa zwolnienia już w to wchodzą) i czy to im nie wydłuży jakoś czasu realizacji.

reklama
Ja dostałam dzisiaj a zwolnienie mam od 10 stycznia. Przez pierwsze 33 dni płacił pracodawcą i dzisiaj przyszły pieniądze z zusu. Zaloguj się na ZUS pue i zobacz czy jest decyzja, jak klikniesz w plusik to wyskoczy ile pieniędzy i kiedy będą na koncie

Ja dostałam dzisiaj a zwolnienie mam od 10 stycznia. Przez pierwsze 33 dni płacił pracodawcą i dzisiaj przyszły pieniądze z zusu. Zaloguj się na ZUS pue i zobacz czy jest decyzja, jak klikniesz w plusik to wyskoczy ile pieniędzy i kiedy będą na koncie
Ooo, w którym to jest konkretnie miejscu? Pisałam do ZUS o panel świadczeniobiorcy, bo go nie mam widocznego, a tam chyba te wnioski będą widoczne to odpisali ze dopiero będzie możliwość podpięcia go do profilu po wypłacie pierwszego zasiłku. To jeśli tam to chyba muszę jeszcze poczekać

Ooo, w którym to jest konkretnie miejscu? Pisałam do ZUS o panel świadczeniobiorcy, bo go nie mam widocznego, a tam chyba te wnioski będą widoczne to odpisali ze dopiero będzie możliwość podpięcia go do profilu po wypłacie pierwszego zasiłku. To jeśli tam to chyba muszę jeszcze poczekać
ja miałam ten panel od początku jeszcze przed wypłata. Na górze jest zakładka świadczeniobiorca, wchodzi się w zasiłki i są wypisane wszystkie świadczenia z datami od kiedy do kiedy, kiedy wypłata i jaka kwota. Ale jeżeli nie ma to może zadzwonić do ZUS, może one sprawdzą dokładnie kiedy będzie wypłata.

ja miałam ten panel od początku jeszcze przed wypłata. Na górze jest zakładka świadczeniobiorca, wchodzi się w zasiłki i są wypisane wszystkie świadczenia z datami od kiedy do kiedy, kiedy wypłata i jaka kwota. Ale jeżeli nie ma to może zadzwonić do ZUS, może one sprawdzą dokładnie kiedy będzie wypłata.
Dzięki bardzo :)

Do góry