reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki testu obciążenia glukozą 50g

martusia dobrze że Ci dał skierowanie do diabetologa i sam nie miesza i nie leczy Cię. Nie pamiętam już swoich wyników ale właśnie w drugiej godzinie cukrier powinien spadać a normy inne są dla ciężarnych a inne dla normalnych. Przejdź na dietę - bez cukru, słodyczy, owoców, jedz pełny przemiał i rzeczy o niskim indeksie glikeminczym i szybko się umów na wizytę u diabetologa.

dzwonilam dzis do przychodni przyszpitalnych i tych zwyklych no terminy powalajace, wiec wykorzystam do cna pakiet w Lux Medzie i tam juz 10.07 mam wizyte-zobaczymy co powie pani diabetolog. dziekuje za porade :)

reklama
martusia, norma jest do 140, pow 180 oznacza cukrzycę, poniżej tylko nietolerancję. Diabetolog da Ci glukometr, recepte na paski i będziesz sobie mierzyć pewnie 6 razy dziennie. Dietka taka jak napisała misia, na ten temat jest masa stron w necie, tu na forum też znajdziesz info. Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze, tylko więcej ruchu :) Ja w pierwszej mialam nietolerancję, w tej pewnie też będę mieć ;/

zapomniałam o najwazniejszej rzeczy. RUSZAĆ SIĘ TRZEBA. Jeśli tylko możesz to spacy, jakis klub pt. aktywne 9 miesięcy itd. ...

zapomniałam o najwazniejszej rzeczy. RUSZAĆ SIĘ TRZEBA. Jeśli tylko możesz to spacy, jakis klub pt. aktywne 9 miesięcy itd. ...

tak tak wiem mniej wiecej polozna mi powiedziala. ale to z kolei mi sie kloci z zaleceniem od kardiologa, bo mam podejrzenie tachykardii i nadcisnienia [zaczelo sie po 20 tc]. ale takie male niezbyt meczace rzeczy typu spacer lekkie zakupy jak najbardziej :) no zobaczymy co mi diabetolog powie...

Do góry