reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badania nasienia

Trochę dziwne...bo liczba plemników w mililitrze jest taka sama jak w całości ejakulatu...ale znów całość ejakulatu to 1 mililitr...więc niby się zgadza...Ogólnie trudno mi zinterpretować. U nas np. jest 18 mln/ml a w całości 63 mln, ale ejakulat ma 3,5 ml...
Niby norma objętości ejakulatu to min.1,5 ml ale liczba ogólna plemników w mililitrze spermy jest spora... (parokrotnie więcej niż minimum...) Brak tu morfologii (czyli budowy plemników)- chodzi o to, ile procent z nich jest prawidłowo zbudowanych...Najlepiej niech wynik zinterpretuje lekarz. Z tego co widzę to ruch postępowy jest w miarę ok - aż 25 % rusza się szybko ;-) obniżona jest liniowość ruchu, ale ten parametr kompletnie mi nic nie mówi...Myślę, że do lekarza z wynikami, najlepiej takiego co się zna na męskich problemach tzw.androlog, ale taka specjalizacja nie istnieje, więc generalnie jest to ginekolog lub urolog, który ma "kurs" z andrologii....W klinice niepłodności powinnaś takiego znaleźć.

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo Ci dziękuję za pomoc, na pewno umówię męża do lekarza.
Wydaje mi się, że są ok [emoji3].Mąż miał gorsza morfologie,ale patrząc po całości było dobrze.U was wydają się lepsze wiec myślę, że nie ma czym się martwić [emoji2].Ja zaszłam miesiąc, po wykonaniu badań nasienia.Problem tkwił w mojej wysokiej prolaktynie.Trzyma kciuki [emoji110]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

alunia dajesz nadzieję :) staram się już prawie rok i nic, też mam podwyższoną prolaktynę i leczę się dostinexem. Gratuluję ciąży!
Ja brałam bromergon[emoji4].U Ciebie problem może leżeć też w psychice tak jak u mnie było.Dopiero jak odpuscilam to się udało,a udało mi się odpuścić tylko dla tego ,ze po badaniu hormonów i nasienia stwierdziłam ,że bez leczenia się nie uda.
Na pewno wkrótce zobaczysz dwie kreski na teście [emoji4]

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja ostatnio byłam u lekarza i właśnie wyszła mi podwyższona prolaktyna, ale nic mi nei przepisał. powiedział ze niektóre kobiety tak maja :/

martina a podwyższoną miałaś podstawową czy robiłaś po obciążeniu?

alunia a ile miałaś podwyższoą prl?długo brałaś bromergon zanim zaszłaś w ciążę?

martina a podwyższoną miałaś podstawową czy robiłaś po obciążeniu?

alunia a ile miałaś podwyższoą prl?długo brałaś bromergon zanim zaszłaś w ciążę?
51,73 podstawowa po podaniu tabletki 470,0
Bromergon brałam nie pełny cykl.Niestety najprawdopodobnie doszło do zatrzymania rozwoju ciąży ,za 2 tygodnie rozstrzygajaca wizyta.Lekarz kazał mi w ciąży odstawić bromergon ,a możliwe ,że to było za szybo.Bo część lekarzy zaleca go jednak brać do końca pierwszego trymestru.

Alunia mam nadzieje ze dzidzia nadrobi jeszcze, czasami na tych pierwszych usg jeszcze niewiele widać. Tego Ci zycze!
Ps moj gin powiedział ze jak zajdę w ciąże to odstawiam lek bo prolaktyna pomaga w utrzymaniu ciazy.

reklama
@ajlak jutro mam prywatną wizytę.Może to kwestia lepszego sprzętu ,dodatkowa konsultacja nie zaszkodzi .

Do góry