reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wynik beta pięć dni po stosunku

N

nieznajoma.2

Gość
Dzień dobry. Dziewczyny pomóżcie. Uprawialiśmy seks w nocy z piątku na sobotę. Od poniedziałku czuję się źle osłabienie, bóle podbrzusza, bóle piersi, również w poniedziałek kołatanie serca, uczucie gorąca. Wiązałam to wszystko ze stresem. W środę rano doszły nudności. Lekarz rodzinna skierowała mnie na betę. Wczoraj zrobiłam wynik wyszedł 1.10. Czy beta może jeszcze wzrosnąć, jest nadzieja na ciążę? W nocy podczas seksu pojawiło się plamienie. Dodam że mam chorobę Graversa Basedowa. TSH z wczoraj 0,006, TSH z 5 marca 0,01. Brałam Thyrozol 10 mg. Dziewczyny czy mam się czym niepokoić? Czy może to jednak ciąża?

reklama
Jeżeli seks był tylko z piątku na sobotę to nie ma najmniejszej szansy, że to dająca objawy ciąża. Lepiej się zajmij TSH bo tu bym się prędzej dopatrywała powodu złego samopoczucia🤔

Dzień dobry. Dziewczyny pomóżcie. Uprawialiśmy seks w nocy z piątku na sobotę. Od poniedziałku czuję się źle osłabienie, bóle podbrzusza, bóle piersi, również w poniedziałek kołatanie serca, uczucie gorąca. Wiązałam to wszystko ze stresem. W środę rano doszły nudności. Lekarz rodzinna skierowała mnie na betę. Wczoraj zrobiłam wynik wyszedł 1.10. Czy beta może jeszcze wzrosnąć, jest nadzieja na ciążę? W nocy podczas seksu pojawiło się plamienie. Dodam że mam chorobę Graversa Basedowa. TSH z wczoraj 0,006, TSH z 5 marca 0,01. Brałam Thyrozol 10 mg. Dziewczyny czy mam się czym niepokoić? Czy może to jednak ciąża?
Sęk w nocy z piątku na sobotę. Myślę , że to za wcześnie na jakie kolwiek objawy ciążowe , a beta hcg 5 dni od stosunku tutaj ftez bym się zastanowiła bo jest wiarygodna po 10 dniach. Szukałabym przyczyny gdzie indziej :) bierzesz leki na swoją horobe i to od nich możesz się źle czuć. Dziwi mnie tylko , że lekarz skierował cię na betę 5 dni po stosunku to bardzo szybkonie unormowane TSH może płatać figle tu szukaj przyczyny ;)

Niepokój się wynikiem TSH. Ciąży na ten moment nie ma i myślę, że małe szanse, żeby była przy takich objawach i TSH. Objawy typowe dla skrajnej nadczynności tarczycy.

Dziewczyny pamiętajcie, że objawy ciąży są przy becie przynajmniej kilkaset jednostek, nie kilka dni po stosunku...

Ostatnio edytowane przez moderatora: