reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wynik Badania betę HCP ....

Bobasek12345

Zaciekawiona BB
Hej przesyłam mój wynik badan i co o tym sądzicie czy dobrze odczytałam że dzidzia jest między 2-3 tygodniu 🙃

Załączniki

• 1595675436286..jpg
    1595675436286..jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 1 375
reklama
Myślę że nie ma co wróżyć że odrazu jest coś nie tak, równie dobrze owulacja mogła się przesunąć stąd taki wynik. Autorko posta powtorz betę za 48h, przyrost się liczy. Ginekolog nic nie zobaczy jeszcze.
Ale ja nie wróżę, że coś jest nie tak. Napisałam, że trzeba przygotować się na każdą ewentualność.

reklama
Każdy z nas jest inny, ale trochę niska ta beta jak na ten etap. Ja na tym etapie miałam wynik dużo wyższy (ale mniejszy niż większości osób, które pisały na foum) i siedziałam w internetach i porównywałam się do innych. Moja beta też mieściła się w widełkach, ale i tak happy endu nie było Dlatego zalecam ostrożność i koniecznie zrób badanie po 48 h. Gdybym mogła cofnąć czas to bym bety nie robiła tak szybko, bo za dużo stresu i nerwów mnie to kosztowało. W pewnym momencie przestałam robić badanie beta hcg, ale wynik musiał być koło 1000, bo było widać na usg pecherzyk, ale i tak był za mały na dany tydzień ciąży i też myślałam, że owulacja się przesunęła. Swoją drogą nienawidzę tego tekstu, bo każdy się nim pociesza, ale mało komu się to faktycznie trafia ;)

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie też z 141 na 270

Skontroluj betę za 2 dni. Biorąc pod uwagę przyrost po 3 dobach a nie 2 to przyrost jest poniżej normy - ale nie jest mocno poniżej więc może się tak zdarzyć zwłaszcza jeśli nie minęło równo 72 godziny.
Niemniej jeśli beta będzie na kolejnych wynikach rosła ok to taki wynik oznacza dużo młodszą ciążę niż z daty miesiączki, więc wizytę u lekarza też umów później - widać coś dopiero od ok 1000 na becie.

Do góry