reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynagrodzenie na L4 po wychowawczym (kolejna umowa)

mikaa23

Zaciekawiona BB
Witam, proszę o poradę w sprawie wynagrodzenia na L4 po urlopie wychowawczym.
Moja umowa na czas określony wygasała z dniem 31.08.2012 roku i do tego też dnia wystąpiłam do pracodawcy z wnioskiem o urlop wychowawczy (na pierwsze dziecko). W czasie trwania owego urlopu wychowawczego zaszłam w kolejną ciążę. Od razu zgłosiłam się do pracodawcy, który zaproponował mi kolejną umowę rozpoczynającą się od dnia 01.09.2012 roku (niestety z o wiele niższym wynagrodzeniem niż umowa wcześniejsza). Rozpoczęłam zatem pracę dnia 03.09.2012 roku tj. poniedziałek (faktycznie przebywając na urlopie wypoczynkowym do 07.09.2012 tj. 5 dni roboczych). Dnia 10.09.2012 dostarczyłam zwolnienie lekarskie i od tego czasu na nim przebywam.
Mam pytanie odnośnie wysokości wynagrodzenia chorobowego płaconego przez Zus. Czy powinien on brać pod uwagę wysokość stawki wynagrodzenia z wcześniejszej umowy czy też z umowy zawartej 01.09.2012r, która jest niestety dla mnie o wiele mniej korzystna?

reklama
Do góry