reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Dzięki Dordaw. Właśnie dałam Erykowi pierwszą dawkę. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać na efekty. Duuuużo cierpliwości ☺

reklama
Slivka gratulacje, masz śliczne maleństwo:) Trzeba mieć dużo cierpliwości jak dziecko płacze. Mnie ominęły brzuszkowe problemy, czasem dawałam Floractin, a później Espumisan jak widziałam, że troszke boli brzuszek. Czasem pomagało coś ciepłego położyć na brzuszek.

Dordaw mam nadzieje, że szybko się zapiszesz do lekarza i będziesz spokojniejsza. Mojej koleżanki córeczce wyskoczyło coś ta główce i po usg okazało się, że to torbiel, która się wchłonie.

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Mikołaj waży 7240g. Zastanawiam się cały czas czy zaszczepić pneumokoki teraz czy jak skończy roczek. Mamy już zastępować jeden posiłek pokarmem stałym i wprowadzać kaszkę.

Juz sie zapisalam na wtorek na 12:00 zeby w nerwach nie siedziec :/ ehhh zeby to nie bylo nic powaznego. Pocieszylas mnie troche z ta torbiela...

Hope to moja juz wazy cos kolo tego co Twoj Mikolaj. A ile on ma dokladnie? Moja Maja jest dosyc pulchna.

Silvka cierpliwosc teraz sie przyda ale pocieszajacy jest fakt ze to przejsciowe. Ile ma Twoj maluszek?

n59y6iye227k1jnm.png

Dordaw to na pewno jakaś błahostka, dobrze że już we wtorek Ci się udało zapisać, bo najgorzej jest myśleć o takich rzeczach i niepotrzebnie się martwić.
Mikołaj ma 6 msc i 9 dni. Ale urodził się z wagą 2900, a w szpitalu spadła mu waga do 2600. Przybiera na wadze, myślę że to najważniejsze. Tylko martwi mnie to, że się nie przekręca na brzuszek mimo naszych ćwiczeń...

Hope moze pocieszy cię ze córka mojej przyjaciółki do 7 miesiąca leżała na plecach jak kłoda tez sie juz martwiła co to bedzie i nagle jak ruszyła to z impetem siadanie, raczkowanie a jak skończyła roczek to zaczęła chodzić

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O dziękuje, że to napisałaś. Czyli jest dla Nas nadzieja :) Inne dzieci bez ćwiczeń to robią, a my codziennie kilka razy się obracamy i nic. Jak mu nogę zginam i chce przewrócić na plecki to jego ręka wystaje daleko za nim zamiast ją ciągnąć ze sobą i nie idzie mu to wcale.

Musi zalapac. Moja tez w wiekszosci jak kloda lezy. Najbardziej lubi patrzyc jak cos robie w kuchni, wtedy lezy na macie i tylko sie patrzy i cos tam gada do siebie :) a z przewrotami tez ciezko, jutro konczy 5 mcy.

n59y6iye227k1jnm.png

Slivka gratulacje, masz śliczne maleństwo:) Trzeba mieć dużo cierpliwości jak dziecko płacze. Mnie ominęły brzuszkowe problemy, czasem dawałam Floractin, a później Espumisan jak widziałam, że troszke boli brzuszek. Czasem pomagało coś ciepłego położyć na brzuszek.

Dordaw mam nadzieje, że szybko się zapiszesz do lekarza i będziesz spokojniejsza. Mojej koleżanki córeczce wyskoczyło coś ta główce i po usg okazało się, że to torbiel, która się wchłonie.

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Mikołaj waży 7240g. Zastanawiam się cały czas czy zaszczepić pneumokoki teraz czy jak skończy roczek. Mamy już zastępować jeden posiłek pokarmem stałym i wprowadzać kaszkę.
Hope to nasze malucy mają podobna wage :) moj ma ok 7350.
Jeśli nie masz w domu drugiego dziecka co chodzi do przedszkola tobą szczep go przed samym pójściem do szkoly.
Wikus obraca się sam tylko z brzucha na plecy. Odwrotnie tez nie umie

Nie mieszkamy z dziećmi, ale mieszkamy z teściami do których przywożą dzieci jak są chore bo się nimi opiekują. A nie powinni, teściowie powinni chodzić do nich do domu...

Zamówiłam pierwsze kaszki właśnie :) te zdrowsze.
Wczoraj przeczytałam, że wycofują Nutelle ze sklepów bo zawiera olej palmowy, który jest rakotwórczy. A w mleku modyfikowanym i w kaszkach smakowych też jest ten olej palmowy.

reklama
Ja ostatnio szukalam zwyklych ciastek maslanych ktore nie mialyby oleju palmowego i w wielkim Auchan znalazlam tylko jedne importowane z Francji z polska naklejka. Tak samo te chipsy Trafo o ktorych pisalam co maja zdrowy sklad sa importowane. Dziwne ze malo kto w polsce produkuje dobra zywnosc.

A z produktami dla dzieci w ktorych jest olej palmowy to juz w ogole przegiecie jest. Jak bylam w ciazy i mialam straszne mdlosci to chcialam kupic sobie jakas kaszke dziecieca smakowa ale jak zobaczylam sklady to zrezygnowalam. Hope a jaka kupilas?

n59y6iye227k1jnm.png

Do góry