reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wydzielina 6tc

Cześć,
Jestem w 6tc. Był widoczny pęcherzyk z zarodkiem, wysoko w macicy. Mam brązowa wydzielinę tylko z rana. Biorę luteinę dopochowowo, aplikacja od wczoraj palcem, wcześniej aplikatorem. Bólu brzucha nie mam, czuje się dobrze. Objawy ciąży się utrzymują. Wizyta dopiero 22 grudnia. Czy powinnam ją przyspieszyć? Dodam tylko, że w tym czasie miałabym okres jeśli ma to znaczenie.
Potrzebuje chyba po prostu uspokojenia. Pierwsza ciążę poronilam. Ale plamilam na czerwono plus miałam okropny ból podbrzusza.

reklama
W ciazy zaleca sie aplikacje luteiny palcem. Aplikator moze podrazniac blone sluzowa pochwy. Ale ja bym to skonsultowala z lekarzem. Moze trzeba jakies dodatkowe badania albo wdrozyc jakies leki. Lepiej 3 razy niepotrzebnie sie przebadac, niz raz odpuscic i zeby cos sie stalo.

Ja bym podjechała szybciej do lekarza. Brązowe, to zazwyczaj stara krew, nie świeża. Może być od podrażnienia, ale tez może być inna przyczyna, którą znajdzie jedynie lekarz.

Dzięki dziewczyny za odzew. Pojechałam dzisiaj do swojego ginekologa. Zwiększyliśmy mi dawkę luteiny ze 100 mg dwa razy dziennie do 200mg dwa razy dziennie. Witaminy, magnez dalej brać. Dzieciątko rośnie jak na drożdżach. Było słychać serduszko, dał mi posłuchać doktor. Wszystko jest dobrze. Mówił, że takie plamienia się zdarzają ale nie zaszkodzi dać więcej luteiny.

Do góry