Dziedzko urodziłam 8 stycznia do 26 maja jestem na macieżyńskim, złożyłam wniosek od 27.05-23.06 na dodatkowy urlop macieżyński od 24.06-25.07 urlop za 2011r; 23 dni i od 26.07-31.08; 26 dni za 2012r. Wniosek złożyłam 18.04.2012r wiem że firma może mi nie udzielić pełnego urlopu za 2012r ,ale do kiedy mają czas mi odpowiedzieć i czy mogą zmieniać decyzje odnośnie urlopu za 2012r. Po urlopie za rok 2012 chcę iść na urlop wychowawczy prawdopodobnie na trzy lata ponieważ jest to praca 3 zmianowa a jestem sama z dzieckiem (mąż w delegacjach). Mam umowę o pracę na czas nieokreślony w firmie pracuje ok 500 osób.
moje pytania:
- kiedy złożyć podanie o urlop wychowawczy ( o ile się nie mylę czytałam tutaj na forum że miesiąc przed rozpoczęciem, a na "Rodzice.pl" pisze że na dwa tyg przed planowanym urlopem)
-czy jak już będę na urlopie wypoczynkowym czy firma może dać mi wypowiedzenie np. listownie a mi zależy żebym była na wychowawczym bo liczą się lata pracy
Na urlop wychowawczy nie składałam jeszcze podania bo zależy mi na pieniążkach za urlop wypoczynkowy i nikt mnie w pracy nie pytał co zamierzam po urlopie wypoczynkowym
Dziękuję za odpowiedzi
moje pytania:
- kiedy złożyć podanie o urlop wychowawczy ( o ile się nie mylę czytałam tutaj na forum że miesiąc przed rozpoczęciem, a na "Rodzice.pl" pisze że na dwa tyg przed planowanym urlopem)
-czy jak już będę na urlopie wypoczynkowym czy firma może dać mi wypowiedzenie np. listownie a mi zależy żebym była na wychowawczym bo liczą się lata pracy
Na urlop wychowawczy nie składałam jeszcze podania bo zależy mi na pieniążkach za urlop wypoczynkowy i nikt mnie w pracy nie pytał co zamierzam po urlopie wypoczynkowym
Dziękuję za odpowiedzi