reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

My odkąd Mikołaj skończył 2 miesiące pierzemy z naszymi ciuchami w Arielu Platinum i jest ok.

Mama86 a stosujecie Emolium emulsję do ciała? Mikołaj też ma skazę białkowa i na jego suchą skórę to pomaga...

tak, właśnie używam Emolium emulsje, ale bez zmian :( już nie mam pomysłow, do dermatologa idziemy na poczatku marca dopiero, sama nie wiem od czego to się pojawia... najchętniej to bym ją odstawiła od piersi, bo mam wrażenie, że to mój pokarm

reklama
Dziewczyny Adrianna miała na policzku taką jedną chrostkę i miała ją baaaaaaaaaaardzo długo, no ale kurczę wczoraj pojawiły się 4 dodatkowe wrrr. Żeby pójść do dermatologa, bo to raczej nie uczulenie a jakaś bakteria (tak twierdzi A.) muszę mieć skierowanie?

nie, skierowania chyba nie musisz mieć, przynajmniej ja nie miałam, normalnie zadzwoniłam i się umówiłam na wizyte

Lilijanna żeby iść na NFZ musisz mieć skierowanie. Chyba że prywatnie...

Mama86 my właśnie kończymy karmienie piersią własnie z powodu skazy. Mały był na moim cycu oraz na Bebilonie Pepti. Ostatnio z powodu przedłużającego się przeziębienia (nic nie pomagało) odstawiłam małego na 3 dni, żeby wziąć coś mocniejszego żeby postawiło mnie na nogi i...chrostki które miał złagodniały... PRzedwczoraj wrócilimsy do cyca i chrostki znów się zaostrzyły. Bardzo uważam na diete już dłuuuuugi czas. To mnie upewniło że pora skończyć karmienie. Nawet lekarz ktory jest wielkim propagatorem karmienia zasugerował, że chyba pora już skończyć z powodu skazy.

z tym skierowaniem to różnie bywa, zależy od przychodni, u mnie w jednej jest potrzebne, w drugiej nie

Może moje nożyczki się stępiły i dlatego tak źle się nimi obcina. A mam jeszcze jedno pytanko, w jakim proszku pierzecie ubranka, nadal dla maluszków tylu Jelp lub Lovela czy ju przeszłyście na normalny?

Ja mam proszek Lovela, ale jak mam pralkę tylko Alanka ciuszków to w Loveli, a jak piore wszystkich to jego dorzucam i piore w naszym juz od dawna!

Co do dermatologa to u nas jest bez skierowania, najlepiej sie dowiedziec w swojej przychodni!!!!!!!!!

Lilijanna żeby iść na NFZ musisz mieć skierowanie. Chyba że prywatnie...

Mama86 my właśnie kończymy karmienie piersią własnie z powodu skazy. Mały był na moim cycu oraz na Bebilonie Pepti. Ostatnio z powodu przedłużającego się przeziębienia (nic nie pomagało) odstawiłam małego na 3 dni, żeby wziąć coś mocniejszego żeby postawiło mnie na nogi i...chrostki które miał złagodniały... PRzedwczoraj wrócilimsy do cyca i chrostki znów się zaostrzyły. Bardzo uważam na diete już dłuuuuugi czas. To mnie upewniło że pora skończyć karmienie. Nawet lekarz ktory jest wielkim propagatorem karmienia zasugerował, że chyba pora już skończyć z powodu skazy.

Cosya no właśnie wydaje mi się, że to mój pokarm, skaza raczej znikła tak jak pisałam, ale ta skórka noooo nie jest taka jaka powinna być, mówie do mojego, że za tydzień jak mała skończy 4 miesiąc, zaczne jej podawć już jakieś jedzonko, żeby stopniowo oduczać piersi, to oczywiście sprzeciw, że za mała jest i już... brak słów

Cosya no właśnie wydaje mi się, że to mój pokarm, skaza raczej znikła tak jak pisałam, ale ta skórka noooo nie jest taka jaka powinna być, mówie do mojego, że za tydzień jak mała skończy 4 miesiąc, zaczne jej podawć już jakieś jedzonko, żeby stopniowo oduczać piersi, to oczywiście sprzeciw, że za mała jest i już... brak słów
Po czwartym miesiącu, można spokojnie zacząć już wprowadzać powolutku stałe posiłki. Jak przejrzysz ten wątek to zobaczysz, jak "sierpniówki" ;-) wprowadzają jedzonko swoim maluchom. W większości po 4tym i 5 tym miesiącu. Jakby Klaudia źle reagowała, zawsze możesz wrócić do samego mleczka:-)

u nas maly jest uczulony na mm. CZasem podae mu nan ha, ale zauwazylam, ze po nim zaraz robia sie hropowate i czerwone policzki. Na cialku tez ma takie chropowate plamki. U nas sprawdza sie masc bepanthen.

Co do proszku, to ja ciuskzi malego prosze tylko w mleczku lovela.

Po czwartym miesiącu, można spokojnie zacząć już wprowadzać powolutku stałe posiłki. Jak przejrzysz ten wątek to zobaczysz, jak "sierpniówki" ;-) wprowadzają jedzonko swoim maluchom. W większości po 4tym i 5 tym miesiącu. Jakby Klaudia źle reagowała, zawsze możesz wrócić do samego mleczka:-)

tak na przeglądanie watku to ja właściwie nie mam czasu :( też tak myśle, tyle, że weź to przepowiedz facetowi... no ale zobaczymy, jak mała będzie reagować, dzięki

reklama
Do góry