reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

no to tak jak widac, kazde dziecko jest inne nawet przy pielegnacji, jedno wymaga specjalnej troski inne nie, akurat u nas nie trzeba niczym smarowac bo nic sie nie dzieje, wiec nie widze potrzeby, skory przyzwyczajac do smarowania czymkolwiek

reklama
U nas pupa ładna, niekiedy fałdki robią się czerwone. Na codzien smarujemy bepanthenem. A jak sie takie fałdki czerwone robią to bardzo dokladnie i delikatnie myjemy i bardzo dobrze natluszczamy - to zalecenie pediatry-alergologa. Powiedzial nam, ze bron boze nie stosowac do tego zasypek, bo to podraznia i sie ranki robią. Tylko dobrze osuszac i natluszczac.

dziewczyny moj mi nie chce jesc zuperk rece opadaja co mam rpobic? Kaszke, mleko , wode , herbatke tak a reszte nie :-( noi chlebek geyzie tez....moze chce jesc to co my? tyko ze ja doprawiam kucharkiem lub delikatem rzeczy dla nas a to nie zdrowe :-(

maniulka - a u nas rehabilitantka powiedziala, ze jakby maly zaczął dziwnie raczkowac, czyli noge podwijac ciagnac za sobą, albo poruszac sie "na pupie" (pokazala nam jak to wygląda, dziecko siedzi, ale chodzi na posladkach), to wtedy bedziemy sie rehabilitowac znowu. chociaz wiem, ze jak dzieci zaczynają chodzic, to sie koncza takie dziwne historie i generalnei z tego wyrastają.

myfa - a moze nie chce po prsotu słoiczków? Sprobuj mu ugotowac na szybko zupke: marchewka, pietruszka, ziemniaczek i np. ryz, troszke posolic (albo i nie), łyzka oleju z pestek winogron albo masła i gotowe. 30 minut i po sprawie (ja warzywa kroje na waski kawalki, wtedy sie szybko gotują).
U nas zupki (ale tylko moje) wchodzą najlepiej. Kisiel i kleik zje ze smakiem, owszem, ale na zupke to sie rzuca dosłownie.

moonik ale ja sama mu gotuje caly czas na sloiczki nawet patrzec nie chce.....

obawiam sie najgorszego, ze on slodkie by tylko wcinal :-(

Myfa moj tez ostatnio cos strajkuje z zupkami:-(dzis zamiast jesc to poszedl spac a jadl ostatnio po 8 a mamu juz 14:shocked2:.

Mojego m siostry corka wogole nie chciala jesc zupek.....na widok zupy nia rzucalo,trzesla sie a teraz ma prawie 6 lat i wszystko wcina.
Po roczku polubila zupki

Strajk jedzeniowy trwa:-( teraz mu grzeje zupke w sloiku z Gerbera ciekawe czy to bedzie jadl:eek: a jak nie to zrobie kaszke moze zje:rofl2:.

Myfa a jak u Ciebie???

zjadl kaszke to zawsze wypije z butki.....wypil herbatke....

a moze zabki kolejne beda szly Szymkowi wtedy apetytu moze nie byc...u nas apetyt jest ale do slodyczy...

reklama
Do góry