reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Gabi - Alicja czasem je na kolacje kaszke na 100ml mm i budzi sie po 3 godz, a czasem po piersi przespi 5 ... takze zgadzam sie, ze to sie nie sprawdza

a moja kruszyna dzis zajdla duzy sloik owockow

reklama
Mój mały dzisiaj na obiad wciągnął całą średnią cukinie :szok:.
A ja chciałam zobaczyć czy w ogóle będzie ją jadł i w razie czego zostawić połowę na jutro... a tu nie została nawet łyżeczka.

Mam nadzieję, że nie będzie żadnej wysypki itp, bo pierwszy raz mu ja podałam.

byłam z Adasiem u lekarza bo harczy jak w nocy je pierś
i przy okazji pani powiedziała żebym mu nie dawała jeszcze kawałków skoro ma czasem odruch wymiotny jedząc obiadek z niezmiksowaną kaszą itd. że skoro tak ma tzn., że jeszcze za mały i nie gotowy!

kupiłam niuni parówkę wiecie ile sie naszukałam parówki z "mięsem" ppoczytajcei skład bo naprawdę masakra a rozbawiły mnie parówki dla dzieci cielęce gdzie 80% to mięso wiepszowe hitem jest u nas buła z masełkiem może jescze spróbuje tej kaszki z biszkoptami bo owoce tak ale z kaszką nie ma odruch wymiotny albo zaciśnie usta

Kasiarem ja wprawdzie nie jestem całkiem anty parówkowa ale nie dam tego wczesniej niz po roku...

Nie wiem co rozumiecie pod pojęciem "dawania parówek" ;-) ale ja mojej kruszynie dałam do spróbowania kawałek wielkości groszku - w ogóle nie smakowało.
Mamy więc już 2 pozycje pod tytułem FE: bób i parówka!
:-D

u nas ble jest tylko kasza a wczoraj jak rzuciła na paraguayo to zanim zgryzłam skórkę to myślałam że mnie pobije aż tak ładnie krzykneła mama :-) a kiełbache niunia wciągneła taką małą nie taka typową parówkę w flaku ile można jeść papki warzywne z kurczakiem

reklama
Wiecie co dziewczyny nie obrażcie się...Każdy karmi dziecko swoje jak uważa...ALe moja mama mialła takiepowiedzenie "Dziecko to nie śmietnik, zebu mu wszystko dawać"....To jest malutki człowieczek, który dopiero uczy się jeść...Po cos te schematy żywieniowe lekarze wprowadzili...A tłumaczenie, że moje mama i babcia tak karmiły do mnie nie przemawia...Moja mama nie miała pralki i pampersów przy mnie...No i co tez mam zrezygnować??? To są maluszki z niewykształconym jeszcze przewodem pokarmowym...
A mozna dawac i inne rzeczy nie tylko papki z kurczaka...
Ja po postach Cristal ograniczyłam parówki Lolkowi..Niestety po pełniłam błąd i mu dałam i teraz zonk bo je KOCHA..Al je ograniczam a Fifka przed nimi będe strzegał jak dlugo się da...Popelniłam parówkowy błąd żywieniowy i teraz żałuje..Ja sama czasem lubie zjesc z musztarda ale ja stara krowa jestem i czipsy też czasem jem :-p Ale dzieci sa małe i niekoniecznie jedza te same swiństwa co ja..Trudno naraże się...Ale po co to tym dzieciom dajecie??? Bo ja jakos tego nie ogarniam....Nawet szczeniaczkom sie nie daje wszystkiego jak leci...

Do góry