reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

śniadanie pierś: (nie wiem o której dokładnie bo na śpiocha mu daje ale pewnie koło 6:00)
9:00 II śniadenie: kaszka kukurydziana + mleko modyfikowe + owocki ze słoiczka
13:00 obiad
17-18 podwieczorek: kaszka ryżowa + mleko modyf: + owocki ze słoiczka
kolacja przed snem: pierś
w nocy: pierś
w ciagu dnia jak chce to też pierś lub soczek

reklama
u nas jest tak:
6: piers
9: kleik kukurydziany + mm
12-13: obiadek (duzy sloiczek albo 3/4)
16: owocki, czasem z manna albo biszoptami, budyn albo kisielek
19: kleik + mm albo sinlac
23,3: piers

czasem chce w ciagu dnia piers i jak duzo poje, to wypada nam ta wieczorna kaszka. albo jak dluzej pospi, to tez

6-7 pierś
zależy od dnia ale jeszcze raz lub dwa pierś
12-14 jakoś obiadek
potem pierś lub soczek (z wodą bo ostro trenujemy naukę 'wodnikowania')
i pierś i pierś
18.30 kasza bardzo gęsta z owocem (gęste to jak budyń)
19.30 pierś
i potem w nocy 3-5 razy pierś

ps. piersi tak mi wyjada że z mojego dużego A ;-) poporodowego została malusia i ledwo widoczna jedna setna a

dziewczyny dajcie pomysł na jakieś jedzonko bo mała jej mm kaszy nie chce kisiel wyrzygała zupki kurczak z warzywami i owoce duże najlepiej z rossmana czasem z biszkoptami i nie mam posysłu co dalej

ja robię z tego co uda się kupić lub to co akurat mam pod ręką
mówię o obiadkach
deserki to u nas na razie wyłącznie owoce
a na noc kasza z owocem

ps. i ku-pa prawda że po sytym posiłku na noc dziecko prześpi cała noc! pierwsza pobudka zaraz po 22.00 !!!

Gabi zgadzam się ....Nie prawda, że przespi całą noc po kaszcze czy czymś takim...
Smile mm mozna gotowac ale pozbawia to je wartości więc żadko...

Ja do obiadków dodaję np: jabłko, jabłko + brzoskwinia lub gruszki, bo w przeciwnym razie nie chce jeść tego. Zresztą się nie dziwię.

Kasia - może próbuj kaszkę mieszać z owocami, albo kaszkę kukurydzianą?
Ja odkryłam ostatnio kaszkę nestle z biszkoptami - pyyyyychaaaaa. Cypriano wcina aż mu się uszy trzęsą, a on niekaszkowy przecież. Tylko, że my już po ekspozycji na gluten, więc możemy. Ja sama bym to na sucho wciągnęła, ale dieta, dieta....;-)

reklama
Do góry