reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

No i nie wiem co mam zrobić z Natalkowym śniadaniem. W zasadzie to zjadła kawałek banana, ale wyłącznie ze skórki, jak wyjęłam kawałek to nie chciała, musi sama odgryzać,a najlepiej trzymac w łapce. Kanapke dostała do łapki to wywaliła wszytsko i rozmazała, zjadła troche jajka na twardo, odgryzając po kawałku, a i tak wyżebrała dwa miśkopty i jak zobaczyła, że dostanie to odtańczyła taniec radości.

reklama
Doxa fajnie, że wspomniałaś o tych paróweczkach. Muszę ich poszukać.

U nas karmienie piersią nadal odbywa się jako zasypacz wieczorem w nocy ok 3 i rano przed wyjściem do pracy. Poza tym po rannym spaniu dostaje kaszkę z owocami na mleku modyfikowanym. Potem ok 14 starte owoce (zazwyczaj trz naraz) a ok 16 słoiczkową zupę. Zaczynam poważnie ograniczać zapychacze takie jak chrupki i chrupkie pieczywo. Oczywiście jak jemy obiad to Tymek nie przepuści żadnego machnięcia widelcem :-) Apetyt ma niesamowity ...

Pomału chciałabym zrezygnować z wieczornego karmienia piersią, ale obawiam się kłopotów z zasypianiem...

A ja od niedzieli nie karmię już wieczorem :-) Na kolację Oli dostaje kaszkę mleczną i idzie spać! Przy piersi nie zasypiał, od bardzo dawna tatuś czytał książeczki do snu, tak więc bez najmniejszego problemu odstawiliśmy ten posiłek.
Karmię Olinka jeszcze rano, po przebudzeniu ... i na razie niech tak zostanie!

Doxa, gratulacje! ja karmie nadal 3razy... w sumie jedno karmienie moglabym jeszcze zlikwidowac, ale Toska ma taki rozanielony wyraz twarzy, ze wiem wreszcie po co sie tak z tymi wrednymi cycami meczylam ;-) szkoda mi jej to odbierac

wlasnie ja tez 3 razy
-rano
-przed poludniem
-wieczorem po kaszce - Anula tez nie zasypia przy piersi, ale jakos tak dla popicia,
zrezygnowac chcialam calkowicie kolo listopada, ale nie jest to dobry pomysl, zacznie sie jesien pora przeziebien no i ten zlobek.
Dzisiaj slyszalam w "Mamo juz jestem" TVN Style, zeby karmic do wiosny, jak sie nie przestalo w srodku lata, czyli do kwienia, maja. i niech tak bedzie.
Na razie zrezygnuje z tego przed poludniem.

reklama
Do góry