reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

reklama
a dziewczyny karmiące mm powiedzcie mi ile wasze maleństwa jedzą?? mój tak 7-8 razy po 120 z 4 pełnych miarek i zastanawiam sie czy nie za dużo..?

mój też tyle je, to normalna porcja dla Maluszków w tym wieku

Moja 150-160 ml 4 miarki 5-6 razy

a czemu tak mało dajesz mieszanki? powinno być 5 miarek na 150ml wody bo jak jest za bardzo wodniste MM to nie jest wartościowe i dlatego Maleństwo może chcieć tak często jeść.

Ja co prawda daje swoje mleczko wiczorem i ostatnio ściągam po 125 mała wypija bez problemu i tak się zastanawiam czy wypiłąby więcej ale już mam dośc tego ściągania, niech sobie ciągnie z cycki :-D:-D:-D

ja ostatnio to mam wrażenie że karmię moją chyba co godzinę, dosłownie :szok::szok: tylko jak na dwór wychodzimy to wiadomo, cycka na mróz nie wystawiam :-D:-D

A Emisiek zjada 110mm mojego mleka a na noc robię mu mm to więcej jak 90ml nie wciśnie. Też chciałabym dać mu więcej i mieć dłuższe przerwy w karmieniu, bo je co 3 godziny, ale jak zje tyle co napisałam wyżej to jest zatankowany pod korek :-D
Bebzonik a ja ściągam mleko już 2 miesiące dla mojego wygodnisia :sorry:

reklama
miki_czchow, ja wiem że Ty ściągasz od początku i jak tak sobie ściągam wieczorami to myślę o Tobie jak dajesz radę? i to ręcznie prawda ? bez laktatora ? a ile ściągasz jednorazowo ? bo ja wczoraj ledwo co 100 ml ale cycochy jeszcze puste nie były, nie wiem od czego to zależy... ale lecieć nie chciało...

Do góry