reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

co do wanienek najlepsze są podobno z Ikei bo kosztują ok 20zł i jako nieliczne mają gumowe paski na dnie więc już nie trzeba nic podkładać żeby dzidziuś sie nie poślizgnął

reklama
mam jeszcze pytanie jaki laktator jest najlepszy? z jakiej firmy jaki model bo wczoraj oglądałam w sklepie i było chyba z 10 rodzajów niby większość z atestem ale który wybrać hmmm...?

lizzy,
ja używałam laktator Tommee Tippi, który dostałam od siostry. Butelki z tej firmy wg mnie są najlepsze dla dziecka, które jest karmione piersią. Mają identyczny kształat. A co do laktatora uzyłam go może kilka razy.
Wygodniejsze i szybsze no i mniej bolesne okazało się ręczne odciąganie pokarmu. Dobrze, że go dostałam a nie kupowałam bo bym troszkę żałowała.

Anja, ja też na początku odciągałam mleko i robiłam zapasy jak wrócę do pracy ale w pewnym momencie lekarz mi powiedział, że tak naprawdę nie powinno siępodawać dziecku np. 6 miesięcznemu mleka, które było ściągane w np. 3 miesiącu z tego względu, że dziecko już ma wtedy inne potrzeby a mleko się zmienia z każdym dniem w zależności od potrzeb maluszka.
Za to karmiłam małego po południu i w nocy (casem 8-9 razy) a zamrażałam tylko na bieżąco, jak chciałam wyjść wieczoram czy w weekend.
No ale to była opinia tylko jednego lekarza więc nie wiem jak to jest naprawdę.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które będą mieć małą różnicę wieku pomiędzy dziećmi.
Kupujecie wózki dla dwójki dzieci? A może macie inne pomysły jak będą wyglądać spacery?

Ja kupiłam jeden za drugim ale go od razu sprzedałam bo miał bardzo mało miejsca dla młodszego dziecka no i był strasznie ciężki.

Zastanawiam się nad takim jeden obok drugiego albo spacerówka albo taki IMPLAST SPIDER, gdzie można zamontować i gondolę i spacerówkę.

Ja będę codziennie chodzić po synka do żłobka i później z nim i maluszkiem na spacer i jakoś nie wyobrażam sobie, żeby 1,5-roczne a nawet później 2-letnie dziecko szło mi ze żłobka do domu na nogach (ok 1 km) a z racji, że będę po 2 CC to nosić też go nie będę. No i gonienie go trzymając drugi wózek też odpada.

Napiszcie proszę czy macie może jakieś pomysłu bo spacery to jest jedyna rzecz, która mnie obecnie przeraża.

Dzięki.

Anja, ja też na początku odciągałam mleko i robiłam zapasy jak wrócę do pracy ale w pewnym momencie lekarz mi powiedział, że tak naprawdę nie powinno siępodawać dziecku np. 6 miesięcznemu mleka, które było ściągane w np. 3 miesiącu z tego względu, że dziecko już ma wtedy inne potrzeby a mleko się zmienia z każdym dniem w zależności od potrzeb maluszka.
Za to karmiłam małego po południu i w nocy (casem 8-9 razy) a zamrażałam tylko na bieżąco, jak chciałam wyjść wieczoram czy w weekend.
No ale to była opinia tylko jednego lekarza więc nie wiem jak to jest naprawdę.

nie mam zamiaru az takich zapasow robic ale tak dwa tyg do przodu, ja wracam do pracy jak dziecko bedzie mialo 8 tyg takze bede potrzebowac troszke tych zapasow by niania mogla karmic w czasie dnia a wieczorami/rano i w nocy bede karmic

Jesli chodzi o wozek to u nas juz za duzo roznica ale jak bym miala dzieci z roznica jak u ciebie to bym kupila cos takiego Amazon.com: phil&teds Inline Sport Buggy w/ DOUBLES KIT (Navy): Baby wazy tylko 16kg

reklama
Do góry