reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszelka chemia w ciąży

W pierwszych 6 miesiącach używałam oliwki z Rossmana (baby dream) z kobietą w ciąży na opakowaniu, a na 3 ostatnie miesiące smarowałam brzuszek, piersi i uda Mustellą. Nie mam ani jednego rozstępa :-)

reklama
Ja również używam tej samej oliwki co EVE81 i muszę powiedzieć ,że jestem jak narazie bardzo z niej zadowolnona:-D słyszałam również bardzo pozytywne opinie na temat kosmetyków firmy Perfecta Mama.pozdrawiam

Fissan i oliwka jonsona. W 2 ciążach. Rozstępy są dużo ale tylko do wysokości pępka i tylko na brzuchu. To chyba geny bo ja przytyłam tylko 9 i 12 kg.

ja również uzywałam przez pierwsze 6 mcy oliwki z rossmanna z mamą na opakowaniu a teraz od ponad miesiąca musteli i odpukac na razie nie mam rozstępów, ale do końca jeszcze 2 mce wiec wszystko się może zdarzyc, choć liczę na to że mam geny po mamie a ona 3 dzieci urodziła i ma brzuszek jak nastolatka :-)

ja uzywalam na noc oliwki Bambino a na dzien krem na rozstepy z Dax Cosmetics (seria dla kobioet w ciazy i karmiacych) :-)
polecam!!
doczekalam sie tylko dwoch malych rozstepow przy pępku a reszta cialka miodzio :tak::-D

Ja w pierwszej ciąży używałam od 4-tego miesiąca kremu Gerbera i nie zrobił mi się ani jeden rozstęp. Dodam, że z natury jestem bardzo szczupła, a dzidzię urodziłam wieeelką, bo 4270 g - więc wyobraźcie sobie rozciągnięcie brzucha mego ;-)

W tej ciąży (odpukać!) jeszcze nie dorobiłam się rozstępów, a to już końcóweczka. Używam kremu przeciw rozstępom Ziaja (chyba się nazywa Mamma Mia), ostatnio kupiłam Dax Perfecta.

Wydaje mi się, że - oprócz oczywiście genów - najważniejsze to jest regularne stosowanie kremu, czyli nawilżanie i uelastycznianie skóry. Ja się smaruję rano i wieczorem i za każdym razem, jak mnie swędzi skóra i mam ochotę ją podrapać (nawet jak wstaję w nocy na siusiu) Wtedy chłodny kremik przynosi ulgę i pewnie dodatkowo dobrze działa :-D

Witam ja w pierwszej ciąży przytyłam ponad 30kg, moj brzuch wyglądał jakbym miała trojaczki, mimo tego nie mam rozstepów, choć moja mama ma ich pełno, więc na pewno mam je w genach! Juz od pierwszego miesiąca stosowałam oliwkę Bio-oil, która jest rewelacyjna, choć droga, myślę że w Polsce równiez dostępna. Oprócz tego stosowałam Fissan-dla mnie trochę za tłusty i oczywiscie kosmetyki Mustela, które bardzo polecam. Na pewno warto zainwestować w pielegnację ciała w czasie ciąży, a ja jestem świetnym przykładem, że nie są to pieniądze wyrzucone w błoto!

witam!!!:-):-):-)
Ja używam kosmetyków "Pharmaceris M",kremu "Fissan" i oliwki "Hipp".Jak narazie,rozstępów nie mam:tak::tak::tak:,
przy pierwszej ciąży
też nie miałam,i mam nadzieję,przy tej też tak zostanie do końca:-);-):-);-)

Bardzo fajnie ,że ktoś poruszył ten temat bo sama się nad tym zastanawiałam.Teraz bo przeczytaniu Waszych postów sporo się wyjaśniło,ale mam jeszcze jedno pytanie.
Jak wiadomo w ciązy nie bardzo możemy się opalać a ja jestem strasznie blada.Czy moge używac balsamu brązującego np tylko na nogi i twarz ewentualnie dekold?
Jak myslicie? szczerze to bardzo by mi to poprawiło samopoczucie:happy2:

reklama
Ja już kilka razy na tym forum polecałam kosmetyki Pharmaceris M (seria dla kobiet w ciąży) Pharmaceris M - Kosmetyki w sklepie internetowym Dr Irena Eris :: kremy - sklep z kosmetykami
W porównaniu z innymi kosmetykami dla ciężarnych, tymi z wyższej półki, są w bardzo atrakcyjnej cenie - np. ceny Musteli podchodzą pod 100 zł. a Pharmaceris nie przekraczają 50 zł. Od 4 miesiąca używam kremu przeciw rozstępom, kremu do biustu i pianki do higieny intymnej.

NIE UŻYWAJCIE kremów na rozstępy i celulutis dla nieciężarnych (żadne Avon, Oriflame, Vichy i inne - ich skład nie jest dobierany pod kątem naszych potrzeb).

Na kosmetyki do twarzy też należy zwrócić uwagę - polecam artykuł Wizaż.pl :: Ciąża a kosmetyki

Oczywiście niektórzy uważają takie środki ostrożności za przesadę ale ja wolę unikać kosmetyków niebiezpiecznych lub niesprawodzonych klinicznie na grupie kobiet w ciąży. Ja nawet zrezygnowałam z farbowania włosów chociaż wiem, że sa różne opinie na ten temat.

Do góry