reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dzieki skoro tak mówicie to coś w tym musi być :) A ja się już ucieszyłam że tak pięknie było. No nic to nie ruszam póki co i zostaje mi mieć nadzieję że nie będzie ich dużo.

Wałek z kocyka to od urodzenia ma praktycznie, raz jeden bok, raz drugi ale teraz coraz częściej mi się na plecy odwraca mimo tego że go ma. Ulewacz z niej straszny, podobno po mamie :)

reklama
Kochane ;) sluchajcie do roku czasu nie naciagałam malemu skorki na siusiaku i ostatnio podczas kapieli sprobowalam mu naciagnac i nie schodzilo nic . problemow z siusianiem nie ma ale martwi mnie to ze ta skorka nie schodzi jak to jest? sciagac probowac czy zostawic w spokoju i czekac az siusiak urosnie i bedzie mozna sciagnac ta skorke normalnie?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

India udanej imprezki!! Tort śliczny. Oby Adzie zdrówko dopisywało i prezenty podobały [emoji6] jak się czuje??

Moja dziś już lepiej. Narazie gorączka nie wróciła ale dopiero dwie dawki antybiotyku przyjęła. Teraz szaleje na podłodze z odkurzaczem.

Wiki moja też ulewala ale nie podkladalam nic pod materac. Cały czas śpi na płaskim. Filip zresztą też ma bardzo płaską poduszkę. Za to ja nienawidzę na płaskim.

Mi też wyłażą różne dziwne rzeczy czasem na twarzy [emoji6] zazwyczaj przed okresem właśnie.

Nadziejka jak Fifi??
Hmm wiesz już nie pamiętam jak było z moim Filipem. Wiem że do roku nic nie robiłam. Później chyba przy okazji wizyty u pediatry ona sprawdziła i było ok. I potem na bilansie dwulatka to tak konkretnie sprawdzała. Proboj codziennie przy kąpaniu mu naciągać a jak byś była u lekarza to poproś żeby on ocenił czy wszystko ok

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Lepiej tak całkiem to nie czekaj aż urośnie, bo jakby miały być problemy z tą skórka to lepiej szybciej to wychwycić. Próbuj delikatnie, mój nie lubił ale zawsze coś tam udawało mi się ściągnąć

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekujemy za zyczenia :-)

Nadziejko, probuj, ale nie na sile. Mojemu do tej pory cala nie schodzi, ale to raczej sie ,,naprostuje"

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Co do pryszczy to ja mam dużo więcej lat a też mi teraz co jakiś czas coś wyskoczy i to was nie taki jeden wielki. Nic z nim nie robię bo mam wrażenie ze wtedy szybciej znika
Ja w ciazy w ogole nie mialam od początku kazdy mowil ze wyglądam ma chlopczyka hehe
Przed okresem tez nie mam i tak normalnie tez nie bardzo rzadko :-)

Włosy mi już mniej wypadają i rosną nowe Zabawnie to wygląda bo skubane jakby ciemniejsze rosną W ciąży miałam mega szybko rosnące włosy na nogach i takie ciemne brrr. Po porodzie się u spokoily a teraz znów zaczynają Dobrze ze zimą idzie bo Franek nie zawsze rozumie ze mama więcej czasu na prysznic potrzebuje
Dora ja zawsze sie wieczorem gole jak maly spi :albo w dzien ale raz czy dwa sie zdarzylo ze jak akurat siedzialam w wannie i on sie obudzil i chciał mleko to lecialam gola z wanny haha :D
Bo nie chcialam zeby plakal i zeby mojego obudzil jak do pracy ma na rano xD
Nakarmilam i wracalam do wanny xd
A wlosy po porodzie tez mi troszke wypadaly az sie kiedyś przestraszylam ale to normalne i minelo :-)

India apetyczny torcik :) udanej imprezy? Co Adusi? Rozłożyło ja?

Mam dwa pytania jedno może głupie ale zapytam.
1. Jak Wasze dzieci były malutkie to spały na płasko?: każdy tak o tym gada, w szkole rodzenia też mówili że żadnych klinów pod materac nie można itd ale te łóżeczka szpitalnej też były pod skosem przecież. My dzisiaj pod materac podlozylismy mały kocyk i póki co wydaję się być ok.

2. Cała ciążę Mialam gładka twarz no ideolo. Każdy mówił że na chłopaka im ta moja ciąża wygląda... No i dziś się już popsuło, wyskakuje mi mega wielki syf między brwiami. Jak to ogarnąć? Skutecznie :) myślałam że mając 25 lat to już nie wróci. Dodam że kolejna ciąża póki co nie jest brana pod uwagę :D
Wiki moj od początku na plasko :)
Za noworodka jak balam sie ze mu sie uleje mleczko to kladlam na boczku i kocyk pod plecki pozniej juz nie a i tak zaczal sie przewracac
Niby najbezpieczniejsza pozycja to ma pleckach i glowa na bok bo jak dziecko ma boczku to moze sie przytkac a samo sie nie obroci ale jakos wolalam na boku i tak go kladalam
Teraz tez ma płasko ma taka podusie ale ona taka plaska ze jakby jej nie bylo a on i tak w lozeczku sie obraca na brzuszek i tak spi albo z pupa do gory bo tak lubi ja ja tez lubie na brzuchu :-)
Ze mna czasem jak spi to na pleckach albo ma boku
A w szpitalu nie spal ani razu w tym lozeczku od poczatku ze mna :-)
Mozesz cos podlozyc pod lozeczko :-)
Bo jak mala ulewa to nie ma co

India wszystkiego najlepszego dla Adusi niech rosnie zdrowa slicznotka <3 :*

Nadziejka ja tez nie ściągam nic malemu:)
Kiedyś mi kolezanka pediatra powiedziała ze mozna troszkę ciut ciut umyć ale nigdy nie na sile pewnie sie samo zrobi

reklama
Ja o wypadaniu włosów już dziś z życiowa gadałam bo mi to jak po chemii lecą.

Ja na początku sralam w gacie jak mały śpi ale mi przeszło. Teraz to już w ogóle. Śpi czasem z głową pod poduszka albo cały pod kołdrą i luz. Jak u nas w łóżku śpi to też jak trup czasem bo wlazi pod męża heheh ja mialam przechylony materac pod kątem 30 stopni.

Sent from my PRA-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry