reklama
Ile mala ma?Ja jeszcze ze 3 - 4 miesiące pociągne na cycu a później jak się wyrwę to mąż tydzień mnie będzie szukał
dora032
Fanka BB :)
Ja podkladalam pieluszki żeby zabezpieczyć ubranko przed ulaniem i długo trzymałam do odbicia i po odbiciu Jeśli Franek odbił bo z tym kiepsko Takie rozbieranie też może wywołać ulanie Najlepiej po karmieniu jak najmniej ruchów dzieckiemA o której kapiecie dzieci? My tak między 19.30 a 20.30 i w szkole rodzenia mowili że dziecko złapie rytm kąpiel, jedzenie i spanie. A u nas odwrotnie to działa. Ona się wybudza w kąpieli potem jedzenie, ulewanie, przebieranie i zaśnie przy cycku dopiero o 23, wczoraj było wcześniej i chcieliśmy ja przełożyć do łóżeczka i się obudziła, znów jej się ulalo i znów przebieranie i cycek i została znow z nami
dora032
Ja to bym chciała żeby z rok nie przyszedł bo też miałam masakrycNy obfity i bolesny ale za to jak w zegarku zawsze rano danego dniaDorcia ja dostalam okres pol roku po porodzie
Przed ciąża mialam bolesny i nieregularny za to teraz regularnie i nawet nie wiem kiedy przyjdzie
Dalej kp.
dora032
Bosko ach marzę o tym U nas płacz i marudzenie Franek nie radzi sobie ze swoją senniscia a wyciszam go i światło orzygaszamWiki, my kapiemy przed 19 lub po 19, pozniej je i kladziemy ja spac ok 20
Nasza tez po kapieli sie rozbudza. Ale jakos juz sie nauczyla, ze jak Michal i Radek wychodza z pokoju, mowia dobranoc to czas isc spac i zwykle sie kaldzie albo przytula do mnie i zasypia
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
dora032
Z mojej wiedZy to noworodka karmi się nażądanie ale przerwy nie dłuższe niż 3 godziny a i niby powinni ssac ponad 10 minut to się naje Franek pił po 5 minut Góra a synek mojej znajomej ma tydzień i pół godz na cycku wisiWiki to minie Kasia ma racje.
Pamiętam jak moj maly chodzil za noworodka spać i tak chyba do 4 mies nawet czasem 23 -12..myslalam kurde co to bedzie jak go tak nauczylam a on któregoś sam sie przestawil zasnal o 20 i juz tak teraz caly czas zasypia
Na szkole rodzenia rozne rzeczy mówią pamietam jak sie smialam ze znajomej i ona w szoku byla bo na szkole jej położna powiedziała nie wiem skad to wzięła w ogole bo wszedzie trabia ze na zadanie sie karmi ze dziecko na kp karmi sie co 3 h po 15 min bzdura totalna nie majaca nic wspolnego z rzeczywistościa i ona to wiedziala czasem trzeba brac poprawke bo moze nie byc tak idealnie jak to piszą i mowia
Dorcia na zadanie i tylko na zadanieZ mojej wiedZy to noworodka karmi się nażądanie ale przerwy nie dłuższe niż 3 godziny a i niby powinni ssac ponad 10 minut to się naje Franek pił po 5 minut Góra a synek mojej znajomej ma tydzień i pół godz na cycku wisi
Moj tez krótko je jak Franus chyba ze chce sobie tak o podydac to dłużej ;p
Pol godziny to raczej potrzeba bliskosci i ssania a nie jedzenie hehe
Ja po odbiciu na samym poczatku odbijalam później juz nieJa podkladalam pieluszki żeby zabezpieczyć ubranko przed ulaniem i długo trzymałam do odbicia i po odbiciu Jeśli Franek odbił bo z tym kiepsko Takie rozbieranie też może wywołać ulanie Najlepiej po karmieniu jak najmniej ruchów dzieckiem
To kladalam zawsze na boczku i kocyk pod plecki dopóki nie umiał sie przekręcac tyle ze nie ulewal ale sie balam
reklama
Hehe no fajnie bezja mialam przed bardzo bolesne i mowia ze po ciazy czasem juz nie boli u mnie sie sprawdziłoJa to bym chciała żeby z rok nie przyszedł bo też miałam masakrycNy obfity i bolesny ale za to jak w zegarku zawsze rano danego dnia