reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Anka wlasnie tego sie boje zeby dozylnie nie musieli podawac mi czegos na ta infekcje. Mam nadzieje ze nie. Okaze sie jutro.mam nadzieje ze sie szybciej wyrobia z tym obchodem a nie jak dzis w poludnie przyszli. Ale plus taki tego wszystkiego ze na ktg sie serducha mojego bobasa osluchalam za wszystkie czasy :)

reklama
India on tak ze 2 tygodnie zanim się przebily te ząbki to na noc tak nam dawał ze jeju płakał marudzil tak paluszki pchal do buzi ze aż mu strzelalo w środku tak gryzl i wszystko tak wpychal ze aż się uderzył i dalej płakał. I teraz mieliśmy spokój troszkę i znowu coś zaczyna ale ja mu smaruje dziaselka dentonixem a jeśli już naprawdę widzę ze go boli to już aż jeść nie chce to podaje camille na noc i później zasypia ładnie.

Oj Fifi jak to Fifi Marysiu z natury jest wymagającym dzieckiem hehe ,ale jak te zęby mu idą to jest bardzo marudny ;/

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na takie bardzo ciężkie noce przy zabkowaniu to dawałam Tosi Viburcol i dawał radę. W sumie nie dałam tego nie wiadomo ile razy ale w takich skrajnych przypadkach dawał radę

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

India syropek na alergie. Kurde u mnie żaden alergolog mi w oczy nie powiedział TAK TO ALERGIA! Zato usłyszałam to od pediatry. Ostatnio nawet jak byliśmy u alergologa w Radomiu to doktorka mówi że ona nie wie czy to alergia czy azs czy łzs. Kase za wizyte zwinęła.
I cóż nie jem nic alergizującego, a poprawy brak. Zrobie jej posiew kału i doktorka kazała kupić mleczko z a derma i do kąpieli płyn mimi.

Leeleeth kochana Ty coś wspominałaś o drożdżakach u Was prawda?
Jak to odkryłaś?

Dora przekichane znaleźć coś w zupie. Od razu odchodzi chęć na jedzenie.
Mam nadzieje że już słodko śpisz.

Kasia ja też miałam w miarę jedzenie. Oczywiście jak cycek to tylko gotowany. Ale kapuste też miałam, co niby nie polecają bo wzdyma.
Ogólnie przy kp radze wszystko jeść, ja w szpitalu nabiału nie jadłam a w domu tak i potem problemy były.

Anka współczuje bólu.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas zaczęło się od malutkiej kropeczki i stopniowo rozrastało, takie czerwonawe placki, łuszcząca, synek miał ba piersi pod broda wiec jak ślinił sie to zaostrzało sie i robiło jeszcze gorsze. Pediatra kazała częściej myć a to coraz większe było, i jak dla mnie to wyglądało na grzybicze jakieś. Użyłam clotrimazolum , ba umytą i osuszoną skurę, efekt był niemalże od razu. Zniknęło zaczerwienienie, a potem stopniowo zmniejszała sie plama. Całe leczenie trwało kilka dni.
Spróbuj, bo może to właśnie to [emoji52]

f2w3rjjgpsehityp.png

Dora moze tez wlasnie sprobuj clobaze?? Albo olej kokosowy, zyciowa ostatnio polecala. Podobno super dla skory.

MalaMi ja lubie marimer wlasnie z tym.ze krociutko psikam to malo leci. Ale kupuje tanszy odpowiednik.

Kasia to obys sie obchodu doczekala i jyz na samą akcje czekala w domu bo dom to dom :-)

relgh371tsldyf8u.png

Na taka mega sucha skore kupowałam rmolient Mixa baby, cena bardzo przystępna (w rossmanie za 12zl ) i wydajny. A przede wszystkim rewelacyjnie działa. U nas bardzo sie sprawdził.

f2w3rjjgpsehityp.png

KasiaMarysia- 4 kwietnia :-)
U mnie juz sie zaczęło super ząbkowanie , nie spaliśmy poł nocy :-( tz . Co 1h pobudka to cumel to zmienić pozycje itd ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U nas zaczęło się od malutkiej kropeczki i stopniowo rozrastało, takie czerwonawe placki, łuszcząca, synek miał ba piersi pod broda wiec jak ślinił sie to zaostrzało sie i robiło jeszcze gorsze. Pediatra kazała częściej myć a to coraz większe było, i jak dla mnie to wyglądało na grzybicze jakieś. Użyłam clotrimazolum , ba umytą i osuszoną skurę, efekt był niemalże od razu. Zniknęło zaczerwienienie, a potem stopniowo zmniejszała sie plama. Całe leczenie trwało kilka dni.
Spróbuj, bo może to właśnie to [emoji52]

f2w3rjjgpsehityp.png
Dzięki[emoji8]
Spróbuje.

My wczoraj byliśmy w drodze do szpitala kiedy Magda się uspokoiła. Tak piszczała strasznie łzy jej leciały. [emoji24][emoji24]Nie dało sie jej ani uspokoić ani zabawić. Na szczęście jak wyjechaliśmy to zasneła i pojeździliśmy troche, bo w szpitalu to zapalenie a to płuc, a to oskrzeli, itp a Magda jest zdrowa i nie chciałam żeby coś złapała. Tego ketotifenu wiecej nie podam, bo wczoraj to samo było ale dało sie ją zabawić. Na usg brzuszka na 10.50 jutro jedziemy i kał można w lodówcr do jutra przetrzymać na szczeście. Mam nadzieje że uda się złapać kupe.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

India on tak ze 2 tygodnie zanim się przebily te ząbki to na noc tak nam dawał ze jeju płakał marudzil tak paluszki pchal do buzi ze aż mu strzelalo w środku tak gryzl i wszystko tak wpychal ze aż się uderzył i dalej płakał. I teraz mieliśmy spokój troszkę i znowu coś zaczyna ale ja mu smaruje dziaselka dentonixem a jeśli już naprawdę widzę ze go boli to już aż jeść nie chce to podaje camille na noc i później zasypia ładnie.

Oj Fifi jak to Fifi Marysiu z natury jest wymagającym dzieckiem hehe ,ale jak te zęby mu idą to jest bardzo marudny ;/

Ada zle sypia juz dluzej niz 2 tyg

Ada zle sypia juz dluzej niz 2 tyg

Ada zle sypia juz dluzej niz 2 tyg i moze to ze skokiem sie tez zgralo, ale taka kezyczaca, marudna i roszczeniowa to dopiero od kilku dni.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry