reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

P.S. Teraz przytylam nie cale 12.kg, a z Radkiem ponad 18, nie wiem czy witaminy mialy w tym udzial

3jvz8ribeqwvt6ck.png
Podejrzewam ze miały... u mnie podobnie, teraz przytylam 11kg a z Filipem 19. No i waga młodego...

Wiki narazie polecam kwas foliowy przynajmniej do 3-4 m-ca a potem jakiś zestaw witamin ale taki podstawowy.

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

reklama
Wiki spadek żelaza raczej występuje później i jeśli nie będziesz miała dobrego poziomu to dostaniesz tabletki. Nie stresuj się. Ja jestem wege wiec u mnie to w ogóle powinno być hardkorowo, straszyli mnie, że dziecko będzie małe i niedozywione a tu patrz jaki byk :)

Mnie brzuch rósł bardzo szybko. Nic nie poradzisz.

Jeśli chodzi o witaminy ja brałam najpierw kompleks folik a potem vitaminer prenatal.

To czy witaminy mają wpływ na wagę dziecka to podobno mit.

atdctrd8ammce1aq.png

Hejka Laski :)
Kulcia tam u Ciebie to ja bym szybko prace znalazła, z zawodu hotelarz jestem ;)
Kasia2310 ja kupiłam zwykły piankowy materac ;)
Wiki ja biorę femibion natal plus 2, i ginekolog i endokrynolog mi polecali ;)
MałaMi jeśli chodzi o witaminę D, ja oprócz tego co jest w witaminach biorę vigantoletten 1000, póltora tabletki dziennie ;) więc mi wychodzi około 2000 jednostek ;)

Wczoraj nawet nie miałam kiedy tu zajrzeć, długo się nie mogłam rano ogarnąć, później wzięłam się za prasowanie (co mi zajęło około 5h) ale już wszystko Jasiowe poprasowane :) zakupy z mężem, u rodziców moich wizyta i wieczorem byłam tak padnięta, że jak się położyłam przed tv to wstałam tylko wziąć prysznic i się do sypialni przeniosłam ;p

Dzisiaj muszę ogarnąć sałatkę gyrosa i odpoczywam resztę dnia a wieczorem do znajomych idziemy ;) sylwester będzie w tym roku huczny jak nigdy, 2 ciężarówki, roczne dziecko, nasi mężowie i 2 znajomych hahah ;) nawet piccolo truskawkowy sobie kupiłam ;D

Miłego dzionka :)

ooo widzis Nuska. moze dlatego mi tak kregoslup zaczal siadac i doszly kolana. jak kucne to nie moge wstac taki boli! w poniedzialek zapytam dokladnie mojego gina.

A mi kazda polozna po urodzeniu Filipa mowila ze to przez witaminy taka waga jego. Teraz bralam troche bardziej przemyslanie i jest inaczej. Nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiście cos w tym jest

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Violu mój też ulewa i tez czasami więcej a czasami mniej . W ogóle się taka maruda zrobiła z niego jeść nie chce bo te dziasla ze ja nie wiem jak dzisiaj na tego sylwestra pojedziemy do małego chrzestnego spać. Najwyżej wrócimy do domu.

Ja tez brałam vitaminer prenatal i mały ważył 4.5 kg a koleżanka z sali tez brała te witaminy i ważyła mała 3 kg . Także to nie ma wpływu moim zdaniem

zrz63e5eihevjza5.png

Wczoraj nawet nie miałam kiedy tu zajrzeć, długo się nie mogłam rano ogarnąć, później wzięłam się za prasowanie (co mi zajęło około 5h) ale już wszystko Jasiowe poprasowane :)

Miłego dzionka :)
To samo wczoraj robiłam [emoji4]
I się cieszę, bo wszystko już gotowe. Teraz tylko czekamy na zamówiony wozeczek
A propos witamin, ja biorę pregna plus
SZCZĘŚLIWEGO I SPOKOJNEGO NOWEGO ROKU KOCHANE, niech nam się wiedzie

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Do góry