reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ale India spójrz na to z tej strony. Masz firmę , zatrudiasz kobietę. Okazuje się , że jest w ciazy a Ty potrzebujesz pracownika dyspozycyjnego. A tu a nóż widelec będzie trzeba puścić kobietę na l4 bo trzeba potem.urlop macierzyński potem możliwe ze wychowawczy , potem jak juz wróci to zwolnienia bo dziecko chore bo wywiadów ka bo lekarz bo cokolwiek. Jak się czujesz? No oszukana prawda? Pracodawca ma prawo.wiedziec na co się pisze. Nie zatrudni jej to jego sprawa jego decyzja.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Zawsze sa dwa punkty widzenia. Tak jak pisalam jak dziewczyna idzie pracowac a nie podpisac umowe,zeby isc na zwolnienie to ma prawo zarabiac.
A pracodawcom to i macierzynskie nie pasuja,ale to nie powod zeby nie brac macierzycnakiego

Adrianka [emoji173] 36 tc
TP 12.10

reklama
Ale India spójrz na to z tej strony. Masz firmę , zatrudiasz kobietę. Okazuje się , że jest w ciazy a Ty potrzebujesz pracownika dyspozycyjnego. A tu a nóż widelec będzie trzeba puścić kobietę na l4 bo trzeba potem.urlop macierzyński potem możliwe ze wychowawczy , potem jak juz wróci to zwolnienia bo dziecko chore bo wywiadów ka bo lekarz bo cokolwiek. Jak się czujesz? No oszukana prawda? Pracodawca ma prawo.wiedziec na co się pisze. Nie zatrudni jej to jego sprawa jego decyzja.

Właśnie to tu tkwi problem. Bo facet trzy razy sie pytal czy pogodze prace z domem i z dzieckiem bo w tym dziale co chce mnie zatrudnic bede sama jak narazie wiec ja wiem o tym, ze facet mi zaufal.
Jak mu powiem to on podejmie decyzję o zatrudnieniu. A moze wezmoe mnie na te 3 miesiace a w międzyczasie będzie szukać kogos innego

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Kulcia nic trzeba dochodow przynosic nigdzie do urzedu. Oni maja system empatia i sami sprawdzaja. Ja juz dwa razy wyszlam na idiotke jal poszlam do zusu o skladki i jak P do US pojechal po zaswiadczenia. Takze uczulam Cie kochana.

Nadziejka u mnie tez chodza ale ja sie nie zgodzilam na fotke.

Kochanie wszystkie wnioski skladasz do mopsu/ gopsu. We wniosku zaznaczasz ze ubezpiecza Cie zus.

[emoji173]07.09.2016 Madzia[emoji173]

Anka spoko, to jest Twoja decyzja. Tak jak pisalam noe wiem jak sama bym sie zachowala.
Generalnie jak Ci da ta umowe to bedzie musial Ci ja przedluzyc do dnia porodu.
Przykra sytuacja jest taka, ze Ty zachowasz sie moralnie, a on na pewno na takie wzgledy nie bedzie patrzyl.
Mam nadzieje, ze sie myle

TP 12.10

Moze granica jest cienka, ale jak dziewczyna zamierza pracowac x moesiecy w ciazy to przeciez ma prawo do wynagrodzenia. Oszustwo jest dla mnie wtedy jak ktos specjalnie sie zatrudnia wiedzac o ciazy po to, zeby umowe wyludzic

TP 12.10
Ja mama takie samo zdanie. Wystarczy stres o juz okres sie przesunie. Nie kazda leci wtedy po test ciazowy.

Ja bym nic nie mowila. Prace masz biurowa tak?

Kochana mysl o sobie. Jakby kazdy myslal tak jak ,Ty to swiat byl by pieknym.
A szef ja zwolni bez skrupułow jak sie dowie ze w ciazy jest. W dupie bedzie mial ze ona w ciazy i kasa jej bedzie potrzebna

To kwestia wewnetrznego sumienia, wiec mysle, ze Ania podjela decyzje zgodnie z nim.
Burzliwy i ciezki temat, lepiej go skonczyc i wrocic do milszych rzeczy :-)

TP 12.10

reklama
no dobra to ja napiszę jeszcze jedna stronę medalu. od razu zaznaczę ze nie życzę tego Ani ale na swoim przykładzie polecę. u mnie w 6tyg zaczęły się plamienia. .. w pracy powiedziałam o ciąży juz w 9 tyg bo musiałam iść na zwolnienie... gdybym była na umowie próbnej to tak czy siak by się dowiedzieli (l4 od gina).
i co wtedy? ja bym na kombinatorke wyjść nie chciała a tak by wyszło... zostałaby bez umowy i z reputacją wiadoma. ..
tyle mojego zdania.
ja popieram Kulcie w tym temacie.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry