reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Hej dziewczyny, wpadam tylko na moment, coś ostatnio za późno chodzę spać (około 1), a moje dziecię wstaje jak dla mnie wcześnie (około 8) i coś się nie wysypiam. U nas wszystko fajnie, dzisiaj Oskar był prawie cały dzień u mojej mamy, ona cała happy że ma wnuka, ja cała happy że mogę odpocząć :-). Byłam z Piotrkiem w kinie na Skarbie Narodów - ale beznadzieja, nie warto było! Szukałam też dżinsów, myślałam, że może będą fajne przeceny, ale gdzie tam - tzn wszędzie plakaty jakie to wielkie wyprzedaże, a jak się wchodzi do sklepu, to kilka rzeczy troszkę przecenionych... No i jeszcze odebrałam 500 wywołanych zdjęć Oskarka ;-) Będziemy robić pakiety zdjęciowe dla dziadków i babć i prababć na ich święto.
Dobra, lecę zobaczyć na mój rosół co się robi na jutro, idę się myć i spać, dobranoc :-)

reklama
Nie wydaje mi się że zostanie on przeniesiony wyżej, ponieważ został stworzony dział Album gdzie wszyscy mają tam swoje zdjęcia. Już pisałam Wam o tym ale nie chcecie mnie czytać...jest to przykre...:-:)-:)-(

Atruviell Etko kochana, my naprawdę ciebie czytamy:tak:. Mi nie chodziło o przeniesienie całego wątku zamkniętego, bo wiem, że się nie da, ale jedynie o przyklejenie "mojego" wątku, w którym dałam linka właśnie do tego miejsca na BB, gdzie są wszystkie albumy z naszym na czele. Myślę, że to nie będzie problem dla zarządzających forum,bo to ma nam - kobitkom korzystającym z niego - ułatwić życie, żeby za każdym razem nie wyłazić z Wrześniówek i nie błąkać się po forum w poszukiwaniu naszego zamkniętego. Do tej pory korzystałam z linka podanego przez ciebie na wątku "Zdjęcia naszych pociech", ale nie bardzo chce mi się za każdym razem szukać tego akurat posta. Taki leniuszek jestem;-)
Etko ja również Ciebie dokładnie przeczytałam i wiem doskonale ze ten wątek jest w innym miejscu ale chodziło mi dokładnie o to co napisała Atruviell tak jest mi o wiele łatwiej szukać i zawsze wiem gdzie a tak musiałam za długo szperać w necie zanim to znalazłam. Pozdrawiam.

Witam w niedzielne przedpołudnie:-)

Wątek z linkiem został przyklejony, więc "problem" się rozwiązał. Zapraszam do korzystania, a na pewno nasz wątek zamknięty będzie tętnił życiem tak jak trzeba:tak:.
U nas nocka minęła spokojnie, Kuba jest u dziadków, więc z małżonkiem wylegiwaliśmy się w łóżku do 9:30, z przerwami na karmienie, przewijanie i zabawianie najmłodszego członka rodziny. Na szczęście Tymo w miarę grzeczny.

Na dworze jest pięknie i bezwietrznie, więc zbieramy się powoli na spacer. Miłej niedzieli życzę i niech wam 13-ty przyniesie dużo szczęścia!

Witam sie niedzielnie :)

Kati, zagladaj do nas czesciej :)
Atru,milego spacerku!

Ja mialam wczoraj do 23 gosci, ale bylo super. Ludzie przyjechali sie ze mna pozegnac. Byl nawet maly bobas (Romek, 7 tygodni) wiec Olaf ma fajne zdjecia, ktore pozniej wkleje :)

Strasznie mi sie nic nie chce :)

Czesc Dziewczyny, witam w niedzielny brzydki poranek.
My wczoraj bylismy na imprezie z okazji awansu mojego szwagra. Bylo bardzo fajnie. W koncu moglam sobie pogadac z ludzmi :-) Patryk usnal w wozku swojego kuzyna ok 22 i spal az do momentu gdy zaczelismy go ubierac. Nie zbudzily go nawet toasty i muzyka. Jest niesamowity pod tym wzgledem.

Witaj Kati, dawno Cie nie było. Zagladałam do galerii i śliczna z Ciebie dziewczyna :-) i masz bardzo fajną rodzinkę. Mam do Ciebie pytanie - czy mozesz mi polecic jakies mleko modyfikowane dostepne na rynku amerykanskim. W srode lecimy do Chicago i biore ze soba zapas mleczka ale nigdy nic nie wiadomo (moze sie okazac, ze bede go musiala wiecej dokarmiac) i chcialabym wiedziec co ew moge kupic.

witajcie niedzielnie
j tylko na chwile bo sie zbieramy na spacerek. sloneczko swieci wiec aparat w dlon, meza pod pache, berbecia w wozek i do parku jedziemy. u bas na osiedlu jest nieciekawie

czesc, ja tylko na chwilunie bo wciaz sprzatam i sie rozpakowywuje i zapakowywuje, sodomia i gomoria mowie Wam, a do tego opieka nad szkrabem.
Etka, dzieki ze chcialo Ci sie zorganizowac watek i prosimy o usmiech!
Stachu wcina juz nowe pokarmy - przy jablku byla awantura ze juz koniec :-)

Witajcie mamusie :)
niestety dla nas dzisiejsza noc była straszna. Oliwka się przeziębiła i w nocy dostała kaszelek i katarku przez co ciągle się budziła. Najgorsze jest to, że nie mam nr tel. do mojej pediatry. Dałam jej Nasivin Soft i Deflegmin. Jutro zaraz z rana dzwonię do lekarza.

Po rozmowach z kilkoma mamusiami dwu i trzylatków karmionych piersią nowe pokarmy chciałabym wprowadzać jak Oliwia skończy 6 miesięcy. Do tego czasu tylko cycuś.

Co do kolki chyba kupię Sab Simplex tak na wszelki wypadek.

P.S. Co muszę zrobić aby dodawać zdjęcia do albumu?

Mam jeszcze pytanie. Oliwka zamiast turlać się woli ćwiczyć brzuszki do siadu. Jest w tym bardzo wytrwała i muszę powiedzieć, że nie wiele jej brakuje do pełnego siadu.
Czy mogę ją jakoś zachęcić do turlania się? Jak zmieniam jej pieluszkę czy ją przebieram zawsze przetaczam ją z boczku na boczek.
Może trochę panikuję, ale to moje pierwsze dziecko i chcę dla niej jak najlepiej :)

reklama
Witaj Kati, dawno Cie nie było. Zagladałam do galerii i śliczna z Ciebie dziewczyna :-) i masz bardzo fajną rodzinkę. Mam do Ciebie pytanie - czy mozesz mi polecic jakies mleko modyfikowane dostepne na rynku amerykanskim. W srode lecimy do Chicago i biore ze soba zapas mleczka ale nigdy nic nie wiadomo (moze sie okazac, ze bede go musiala wiecej dokarmiac) i chcialabym wiedziec co ew moge kupic.

Ja karmilam i Patryka i teraz Julie dokarmiam mlekiem Enfamil Lipid 0-12m-cy. Jest tez Similac, Good Start i chyba jeszcze jakies inne marki.
Mozesz wejsc na strone Enfamil.com albo Similac.com zeby zobaczyc jakie maja rodzaje (obnizonbe laktozy, dla dzieci z kolaka itp). Ja najczesciej uzywam mleka w proszku ale wiekszosc mozesz kupic w postaci juz gotowego plynu albo w puszkach albo w butelkach ktore tylko przelewasz do butelki a na te w butelkach nakrecasz tylko smoczek (pasuja wszytskie smoczki oprocz Avent) ja uzywalam tego w upaly jak gdzies wychodzilismy. Moje dzieci mialy jednak po tych plynnych gazy.Te w plynie sa tez troche drozsze. W sklepach puszka Enfamil Lipil 366g kosztuje ok $14 na stronach ktore Ci podalam jest ciut drozej. Na podroz i wyjscia fajne sa tez saszetki z mlekiem pakowanym w porcjach na 4 uncje (ok 120ml). Na stoisku dla dzieci mozesz tez dostac wode do spozadzania miszanki , galon kosztuje chyba $2, woda ta jest fluoryzowana i jesli podajesz jakies preparaty z fluorem ( a pewnie nie bo tu daja to od 6 miesiaca) to tej wody nie powinnas uzywac.
Jak masz jakies pytania to pisz na priva.

Aha jak masz butelki tylko z podzialka w mililitrach to mozesz miec klopot przy rozrabianiu tutejszego mleka bo tu wszystkie miary sa w uncjach. Przewaznie miarka mleka na 2 uncje wody. Ale w sumie to nie klopot bo mozesz jaks miarka odmierzac wode i przelewac do butli.

Tmadzik ja bym sie tam nie przejmowala. Moja Julia tez najpierw chciala siadac a pozniej sie przewracac.

Do góry