reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
naczytałam się mało pozytywnych opinii:zawstydzona/y:
Dziewczyny, jeżeli ja nie mam założonego konta na Chomiku, jak mogę sobie ściągnąć te pliki co polecacie:zawstydzona/y:
o każdym leku znajdą sie i pozytywne i negatywne opinie

niektórzy mają ustawione w swoich chomikach że od nich idzie ściągać za darmo na koszt ich transfera ale takie coś malo kiedy się zdarza a zalożenie chomika zajmie ci tylko chwilke i oplaca się:tak:

Ile dajecie syropu Drosetux? Łyżeczkę,czy pół? A miałyście kiedyś syrop Pecto Drill? Ja brałam to jak bylismy z młodym w szpitalu,bo ja miałam zapalenie oskrzeli i zastanawiam się,czy młodemu mogę to dać,bo na ulotce nic nie ma na ten temat, nawet nie ma rozdzielności jeśli chodzi o podawanie. Ten Ambroksol to chyba już nie działa na te jego kaszelki,a z cebuli nie chce pić i koniec.
ja zawsze daję 2,5 ml miarką z nurofena a Pecto Drill nieznam:no:my zazwyczaj dajemy sinecod w kroplach a teraz mam zamiennik tego ten sam sklad tylko tańszy i w syropie a nazywa się Supremin no i też jest niby dobry

Hrudzia pokombinuj jeszcze, nie odpuszczaj tak łatwo a juz napewno się nie denerwuj Ty masz teraz tylko powody do radości:-)

Carioca Jula miał tylko raz katarek i to przez pare dni a tak to nic nawet gorączki...
a właśnie kupiłam termometr elektryczny w aptece no i teraz jak bylam chora to mialam okazje go przetestowac i jakis do dupy jest tzn 3 razym mierzyłam temperature i za każdym razem wychodził inny wynik:baffled::baffled:
mozecie jakis dobry polecic bo ten mój kosztował całe 18zl i pewnie dla tego tak super dziła

Ja jestem bezrobotna, ale nie zarejestrowana w UP, a ubezpieczenie mam podpięte pod męża i on nic za to nie płaci, nie potrącają mu z wypłaty. Może tak zróbcie. Przynajmniej Carioca mogłaby tak zrobić.

Myslałam Doti, ale nie mam śmiałości ich o to poprosić, bo to by było trochę grubszymi nićmi szyte, wiesz jedna firma to produkcja toreb, druga bloczków cementowych, trzecia hurtownia tkanin.

Majandra - maz zrezygnowal z pracy na etacie, pracujac we wlasnej firmie musialby za moje ubezpieczenie sporo placic, oplaca nam sie zebym sie jednak w UP zarejestrowala. A Hrudy maz nie pracuje w PL.

Hrudzia ubezpieczenie nie jest jakieś wielkie,ale zawsze możesz iść do lekarza na kasę chorych. Nie wiem ile dokladnie tego jest, jakieś minimum.
No cóz takiego efektu rozmowy z Twoja byłą pracodawczynią się spodziewałam. Dobrze zrozumiałam,że ona Tobie wychowawczy,a Ty rezygnujesz z pracy? Takie chamskie coś za coś. W jakimś celu podpisałaś to oświadczenie. Żaden pracodawca nie anuluje takiego oświadczenia i nie pozwoli,aby pracownica sobie 9 miesięcy chorowała, później macierzyński, wychowawczy. Nie dość,że taki pracownik blokuje miejsce pracy innej osobie, to jeszcze idąc jednej tak na rękę, może spodziewać się,że za nią przyjdzie 5 innych.

Carioca - 2,5 miesiaca czy 3 to zawsze umowa na czas okreslony ( bo pierwsza umowa z pracodawca musi by na czas okreslony prawda?) i wygasa z dniem porodu tak wiec macierzynski cie nie dotyczy z tym bardziej wychowawczy. Musialabys miec umowe na czas nieokreslony.
Poza tym Zus ostatnio robi super akcje na takie dziwne umowy wiec niebezpieczne:tak:

reklama
z tego co mi wiadomo, to pierwsza umowa nie musi być na czas określony. Nie chodzi mi tylko o ubezpieczenie na czas ciazy, ale poki co tez mi by się przydało :tak:

Do góry