reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

To ja poproszę o kciuki na jutro. Nie podałam wcześniej bo umówiłam się dopiero w poniedziałek po zrobieniu badań a potem miałam problemy z netem. Jutro się okaże jak wyszły badania. Szczególnie ciekawi mnie test obciążenia glukozą, który dam sobie głowę uciąć, ze będzie ponad normę tylko ciekawe czy dużo i wyśle mnie do diabetologa czy będę powtarzać. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę a niestety jestem nią obciążona przez oboje rodziców więc sądzę, że i teraz się ujawni.

reklama
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków:tak:
My też po wizycie
powiem Wam,że mała dała popis,tak się wierciła,że nie dało się jej zmierzyć,aż lekarz powiedział,że bardzo "niesforne" to nasze dziecię.Aktualnie waży 343 g,jak.dalej będzie tak przybierała to w.planowanym dniu porodu będzie ważyła 3,5 kg i wagę będzie miała raczej po mnie bo mąż był dużym dzieckiem. Mała jest zdrowiutka,ma silne serducho,widać było taki krzyż na sercu. Lekarz zrobił nam zdj w 3d ale jest nie wyraźne to Wam nie wkleję,ale było widać jak próbowała nogę do buzi włożyć:-o
Moja szyjka jest elegancka 43mm,mam niestety anemię,na razie mam próbować dietą,jak nie pomoże to wtedy leki,to chyba tyle... a po raz 3 potwierdzona kobitka
laugh.gif

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za kolejne wizyty

Ja już po wizycie. Byłam dziś u gina ale tylko na badaniu macanym. Stwierdził po obmacaniu wszystkiego, że ciąża mu wychodzi na starszą ale nie wiem ile bo chyba macica dość wysoko ale uznał, że wszystko ok. Z usg to też wychodzi na starszą o tydzień, dwa ale Dominik też tak miał i przynajmniej urodziłam w 39 tygodniu. Wszystkie badanka: morfologia, mocz w porządku, o dziwo nawet obciążenie glukozą wyszło mi ok a spodziewałam się, że będzie ponad normę. Z Dominikiem miałam cukrzycę a poza tym moi rodzice oboje to cukrzycy więc jestem już obciążona. Poza tym jak badam w domu czasem sama cukier na czczo to wychodzi mi np. 110 a w laboratorium wyszło 89 a po 2 godzinach 122. Gin kazał mi od czasu do czasu kontrolować samej ten cukier. Następna wizyta za 3 tygodnie.
Małe zaczęło już kopać na całego tak, że nawet brzuch mi już podskakuje ale głównie tak harcuje jak usiądę wieczorem w kuchni. Wczoraj się śmiałam do męża, ze może jednak dziewczynka skoro na kuchnię tak żywo reaguje. Ciekawa jestem czy przed porodem dowiem się kto u mnie zamieszkał. O Dominiku, ze chłopak dowiedziałam się w 30 tygodniu jak wylądowałam w szpitalu ale teraz przed porodem się do szpitala nie wybieram :tak:.

reklama
Do góry