reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dziewczyny macie może jakiś sprawdzony sposób na tzw. zimno? Dziś rano zaczęłam czuć mrowienie na ustach, dawniej brałam od razu Heviran, ale w ciąży nie wiem czy jest wskazany.
Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?

Dziewczyny macie może jakiś sprawdzony sposób na tzw. zimno? Dziś rano zaczęłam czuć mrowienie na ustach, dawniej brałam od razu Heviran, ale w ciąży nie wiem czy jest wskazany.
Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?
Miałam w zeszłym tygodniu plasterek na zimno i pasta do zębów, do tej pory też używałam Heviranu

Anusia ja slyszalam,ze można Zoviraxem to traktować,ale chyba lepiej zapytac gina. Zwłaszcza w I trymestrze.
Przynajmniej ja bym nic nie brala bez konsultacji z gin.

Dzięki :-) No właśnie na własną rękę boję się cokolwiek brać. Sreberka pasta do zębów działa? Słyszałam też o przykładaniu plasterków czosnku? Czy któraś z Was zna taką metodę?
Kornela czekam już na ten 2 trymestr jak na zbawienie ;-)

reklama
Ja wczoraj tez bylam na wizycie. Z malyszkiem wszystko ok. Ma całe 3 cm długości.
Plci nie znam. W moim przypadku wczesne przepowiadanie płci się nie sprawdza.
Poprzednim razem mieł być chłopiec, na usg 3d dzicko siedziało po turecku i nic nie było widać. Więc nastawialiśmy się na chłopca. Dopiero na końcu dowiedzieliśmy się że jednak dziewczynka.
Gdzieś czytałam że na wczesnym etapie ciąży łatwo jest się pomylić bo narządy wyglądają podobnie :)

Ale gratulacje geebe też chciałabym już być pewna co tam jest :)

Co do usypiania dziecka to ja w teorii wszystko znałam a w praktyce wyszło odwrotnie.
Młoda do pół roku wstawała w nocy co 30 minut i następne 15 siedziała przy cycu. Po paru nocach ciagłego wstawania dałam za wygrana i wzięłam ją do siebie.
Kolejne pół roku wstawała co 3 godziny tak więc spała ze mna.
Okazało się że problemem nie jest zla jakosć mleka w cycu tylko fakt ze moje dziecko na jeden posiłek nigdy nie zjadło więcej niz 60-80 ml (z początku to nawet tylko 20ml) bo była leniwa i zaspokajała tylko pierwszy głód. Nie miało znaczenia czy jadła cyca czy butelkę.
Jak po roku odstawiłam ją od cyca i zaczęłam dawac kaszkę to zaczęła bydzić się tylko raz czy dwa na dobę.
Więc wszystko zależy od dziecka. Pamiętam jak wszystcy radzili i doradzali i mówili że to nemożliwe. A jednak! :)

Mam nadzieję że następne będzie spało troszkę lepiej :)

Do góry