reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ann-nna mnie od jakiś 3 tygodni męczą wzdęcia, w przełyku i żołądku czuję jakbym miała takie bąble z powietrza, ciągle mi się odbija. Jest to szczególnie uciążliwe jak się położe.

reklama
A dziewczyny, a cierpicie na wzdęcia? I czy macie na to jakieś sposoby? Ja codziennie wieczorem wyglądam jakbym była w co najmniej 6 miesiącu :) ale przez noc to odpuszcza i rano nie mam już takiego brzucha. Jednak ten balon wieczorem trochę męczy... obojętnie co jem i tak się tak dzieje
Ja mam codziennie problem ze wzdęciami zwłaszcza wieczorem, ale w ciągu dnia też i nie wiem niestety co może na to pomóc:no2:

nlzjnyfi8rm7q54s.png

Moja gin powiedziała, że jak chcę to mogę mieć to badanie i ja chcę i chcę także ten test zrobić i mieć spokój wewnętrzny że wszystko jest ok. Mam 27 lat chyba też nie jestem w grupie ryzyka.
Oczywiście Kochana jak chcesz to rób. Załóżmy, że wszystko będzie ok - to super, a co gdy coś wyjdzie nie tak? Co wtedy?

Ja jestem właśnie po badaniu prenatalnym usg i dzięki Bogu jest wszystko dobrze z Maleństwem, tzn. przezierność karku w normie i kość nosowa widoczna:-) :) Podczas badania wydawało się że dzidziuś jest już taki duży, a mierzy zaledwie 6, 57 mm:laugh2: Testu Pappa raczej nie będę robiła skoro badanie usg niczego złego nie wykryło i w naszych rodzinach nie było żadnych obciążeń.
Super ciesze się z Twojego szczęścia.

Co do wzdec to ja też mam niestety. Własnie najgorzej jest wieczorem. W środę zapytam gina jak sobie pomóc.

Przeczytałam właśnie w necie, że dobrze jest jeść w ciągu dnia chociaż w małych ilościach marchew surową tartą, niby ma pomagać na wzdęcia. Chyba sobie jutro zrobię taką do pracy.

reklama
Do góry