reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Hej dziewczyny, postanowiłam dołączyć do wątku bo razem raźniej. Jestem mamą 13 miesięcznego chłopca, ale także 3 aniołków.. przeszłam ciążę pozamaciczną zakończona usunięciem jajowodu, a niedawno okazało się, że jestem w ciąży 🥲 termin według aplikacji na 28.09.
Beta:
14.01 47,6
16.01 113,3
20.01 500,8
Więc wygląda na chyba całkiem ładne przyrosty. Lekarza mam na 29.01 🤞
Cześć! :D

reklama
W czwartek zapłaciłam 500 zł za wizytę. Portfel boli, ale zdrowie jest najważniejsze. 1 prenatalne prywatnie 700zł.
Bardzo dużo!

A nie warto zrobić prenatalnych badań na NFZ? U mnie w mieście były nawet terminy na początek lutego i to w prywatnej klinice, a ze skierowaniem robią za darmo.

Ja mam szczęście prowadzić ciążę na NFZ i jestem bardzo zadowolona.

Hej dziewczyny, postanowiłam dołączyć do wątku bo razem raźniej. Jestem mamą 13 miesięcznego chłopca, ale także 3 aniołków.. przeszłam ciążę pozamaciczną zakończona usunięciem jajowodu, a niedawno okazało się, że jestem w ciąży 🥲 termin według aplikacji na 28.09.
Beta:
14.01 47,6
16.01 113,3
20.01 500,8
super Witamy 😊

Bardzo dużo!

A nie warto zrobić prenatalnych badań na NFZ? U mnie w mieście były nawet terminy na początek lutego i to w prywatnej klinice, a ze skierowaniem robią za darmo.

Ja mam szczęście prowadzić ciążę na NFZ i jestem bardzo zadowolona.
Ja prowadzę ciążę prywatnie, ale ginekolog która mi prowadzi robi prenatalne na NFZ i mi wypisała skierowanie do siebie i na usg i na pappe właśnie na fundusz

Beta:
14.01 47,6
16.01 113,3
20.01 500,8
Hej, ja też po cp ale leczona mtx ale dopiero pierwszą betę robiłam

Ja dostałam już skierowanie na badania prenatalne i będę robiła albo w Warszawie albo w Białymstoku. Jest może ktoś z tych okolic i podpowie gdzie najlepiej zrobić ? I ile się czeka ? Szkoda że w moim mieście nie robią bo zarówno do Warszawy jak i Białegostoku mam ponad 100 km 😬 i trzeba pewnie będzie kombinować kto zostanie z córką i mąż będzie musiał wziąć wolne żeby mnie tam zawieźć

reklama
Ja dostałam już skierowanie na badania prenatalne i będę robiła albo w Warszawie albo w Białymstoku. Jest może ktoś z tych okolic i podpowie gdzie najlepiej zrobić ? I ile się czeka ? Szkoda że w moim mieście nie robią bo zarówno do Warszawy jak i Białegostoku mam ponad 100 km 😬 i trzeba pewnie będzie kombinować kto zostanie z córką i mąż będzie musiał wziąć wolne żeby mnie tam zawieźć
Nie wiem czy one robią na NFZ, bo ja robiłam jeszcze jak to nie było refundowane, ale ja w Warszawie bardzo polecam dr Litwinskie w premium medical

Do góry