reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Ojej biedna.:) dużo zdrówka dla Was . Najważniejsze żeby Tobie i dziecku już nic nie zagrażało . Chorujesz może na endometriozę albo adenomioze . Ja rodzę w styczniu i mam obie przypadłości , gdzie mam zrosty na jajnikach i macicy i też się zastanawiam jak ten poród będzie przebiegał …zdrówka Ci życzę i ściskam Cię mocno
Dziękuję. Nie nie choruje . Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Poszłam do szpitala nastawiona na normalną cesarkę a tu taki dramat musiałam przeżyć. W środę wróciliśmy do domu, leżałam w szpitalu 13 dni. Usunęli mi macicę , jeden jajnik i przydadki, czuje się dziwnie 😞

Dziękuję. Nie nie choruje . Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Poszłam do szpitala nastawiona na normalną cesarkę a tu taki dramat musiałam przeżyć. W środę wróciliśmy do domu, leżałam w szpitalu 13 dni. Usunęli mi macicę , jeden jajnik i przydadki, czuje się dziwnie 😞
Będziesz mieć cesarkę?

Hejka, gratulacje mamusie :)
widzę że w końcu nie napisałam u nas 23.09 Lilianka urodzona przez CC 3510g(jednak nie taka duża jak na USG) 55 cm
Mam już porównanie i faktycznie dochodzenie do siebie po CC albo najgorsze albo porównywalne jeśli się ma ciężki poród sn i poturbowane krocze przez co nie można siadać a teraz jest ciężkie wstawanie np. nie wiem czy też tak macie jak już się wstanie to chodzi mi się w miarę
Ogólnie niezależnie od typu porodu swoje trzeba przecierpieć ale potem się o tym zapomina ;)

widzę że w końcu nie napisałam u nas 23.09 Lilianka urodzona przez CC 3510g(jednak nie taka duża jak na USG) 55 cm
Mam już porównanie i faktycznie dochodzenie do siebie po CC albo najgorsze albo porównywalne jeśli się ma ciężki poród sn i poturbowane krocze przez co nie można siadać a teraz jest ciężkie wstawanie np. nie wiem czy też tak macie jak już się wstanie to chodzi mi się w miarę
Ogólnie niezależnie od typu porodu swoje trzeba przecierpieć ale potem się o tym zapomina ;)

Ja niestety o cesarce nie mogę zapomnieć 13 rok 😞 dosłownie z 2 dni temu znowu mega ból i takie szczypanie. Mam czasem wrażenie że ona mnie boli na zmianę pogody 🤷‍♀️
No ale czasu nie cofnę 😒 za swoją głupotę się płaci (u mnie cesarka na żądanie za $)

Gratulacje! Ja po cesarce śmigałam i im więcej się ruszałam tym mniej bolało, więc nie dopuszczałam do zasiedzenia. W środę urodziłam a w piątek byłam już w domu, w sobotę z córka na plac zabaw poszłam bo na tyle dobrze się czułam. Także mam nadzieję, że i u Ciebie szybko bol po cesarce pójdzie w zapomnienie :)

My już od wczoraj w domku ale mierdzi mnie jedna rzecz. W 2 dobie po porodzie wyszło że mam crp 96 (brak jakichkolwiek objaw infekcji) i dostałam dożylnie antybiotyk i na drugi dzień już spadło do 44 i wypisano nas do domu z zaleceniem brania antybiotyku przez 3 dni . Zastanawia mnie skąd takie crp? Jedynie co miałam to zakwasy, ranki (strupki na udach od drapania) i ból spojenia łonowego. Miała któraś z was takie crp po porodzie ?

I pytanie odnośnie połogu. W 1 dobie mocniej krew leciała , w 2 już mniej i wyszły mi 2 bardzo duże skrzepy i od tam tej pory już taka normalna miesiączka można powiedzieć jedynie na wkładce jest krew i to też miesiączkowych ilości . Takie skrzepy mogą być ? I krwawienie takie nie mocne po tym ?

reklama
My już od wczoraj w domku ale mierdzi mnie jedna rzecz. W 2 dobie po porodzie wyszło że mam crp 96 (brak jakichkolwiek objaw infekcji) i dostałam dożylnie antybiotyk i na drugi dzień już spadło do 44 i wypisano nas do domu z zaleceniem brania antybiotyku przez 3 dni . Zastanawia mnie skąd takie crp? Jedynie co miałam to zakwasy, ranki (strupki na udach od drapania) i ból spojenia łonowego. Miała któraś z was takie crp po porodzie ?
Ja miałam crp 86 w dniu przyjęcia do szpitala kiedy odeszly mi wody. Też nie miałam żadnych objawów infekcji i miałam antybiotyk

Do góry