Ikulec
Fanka BB :)
Mi diabetolog kazała mierzyć na czczo glukometrem, wiem że wiele dziewczyn też tak robi (podczytuje grupy z cukrzycą ciążową), reszta pomiarów z sensora. Nie zawsze zaglądam z rana na sensor, ale raczej te wyniki wychodzą podobne, raczej z tendencją do wyższych na glukometrze jednak na czczo.Ja tylko raz sprawdziłam, żeby zobaczyć co glukometr powie. A jak na czczo lekko przekłamane wyniki? To znaczy wyższe, niższeniższe są te poranne?
Hmm ciężko mi powiedzieć, nie ma opcji, że spałaś na tej ręce gdzie masz sensor? Wtedy podobno spadki może pokazywać. A co jadłaś o 4, może coś co spowodowało na przykład wyrzut dopiero po 2h Sensor ma z automatu graniczną wartość 70 i niestety nie da się tego zmienić. Zdarzało mi się być lekko pod kreską i mieć fragmenty czerwonych wykresów w nocy. Lekarka ostatnio mówiła, że za niski wynik w ciąży to poniżej 64 i że tak nisko mi nie schodzi, więc jest ok.Dziewczyny doświadczone z cukrzycą. Więc w nocy bipało (sensor). Zbyt niski cukier około 4 rano 68 coś przekąsiłam. A o 5 znowu 57. Po tych spadkach jest wzrost, więc już sama nie wiem, co mam robić. Jadłam przed 12 w nocy.
Nic mądrego więcej nie powiem, chyba musisz obserwować jak dalej będzie, starać się nie spać na tym boku co sensor, spróbować zjeść albo nie jeść jak masz niby ten spadek w nocy (jak jej śpisz to możesz zweryfikować wtedy glukometrem) i zobaczyć jak to wpłynie na wynik na czczo. No i kombinować z różnymi późnymi kolacjami i ich porą. Ciężka sprawa.